Äntligen fredag! :D

Kom hem från skolan för en stund sen. Idag tror jag det blir det tömkörning eller longering för Mingus del. Jag röstar på tömkörning, men vi får se vad Erin säger, ska dit med henne också! Efter  Minge är klar idag så blir det kräftskiva hos stallägaren som bor granne med stallet! Så det blir nog kul! Ikväll vet jag inte vad jag hittar på. ;)
Saknar lillskiten ♥
 

Barbacka outfit på ridlägret

Mingus: 
Träns: ?
Schabrak: Mias RS
Täckesgjord: Hööks
 
Sara: 
Hjälm: catago
Tröja: Gina tricot
Ridbyxor: Hööks
Stövlar: Cavallo Junior
Handskar: köpta på Stockholm ridsport

Markarbetersfilm från i förrgår! :)


Min dag

Idag var tåget försenat imorse så kom lite försent med inte så mycket så. Sen när vi slutade så åkte Jag, Lalla & Victoria till Victoria. Jag filmade när hon red Zeppelin och Lalla fotade! Mycket fina bilder blev det :D
Victoria & Lalla på tåget

Victoria & Zeppelin.. + konstiga jag, haha.

 Sen åkte jag hem och hälsade snabbt på Mingus! och när jag kom hem hade syrran hade gjort banana split ♥
 
 

Dressyr på ridbanan

Började med att fixa alla grejer så jag hade det gjort tills Mingus kom in. När han kom in fick han äta sin intagsmat medans jag borstade på honom. Han hade rullat som vanligt så han var ganska lerig också. 
 När jag hade fixat iordning honom så gick jag  ner till slingan och skrittade fram honom två varv där. Han kändes pigg och framåt redan från början! 
 
Började trava på engång på ridbanan eftersom han redan var framskrittad, han var väldigt mjuk i båda varven men tryckte in rumpan i höger varvet. 
Galoppen gick också ganska bra, bara att han var lite springig. 
en bild från idag när jag hämtade ponnyn i hagen. 

Terrängträning 23/8 del 3


Ridbanan

Idag ska jag rida på ridbanan eftersom det var längesen jag gjorde det ;) 
Om mamma åker med  så  ska jag be henne ta  fram lite bommar också :D 

Hur är det att dela häst?

Vi har tidigare fått en massa frågor regelbundet på bloggen om hur det är att dela häst! Fick blandannat för nån dag sen!
Så tänkte klargöra allt i ett inlägg!
 
En grej du bör tänka på innan du delar häst med någon är hur du & personen funkar tillsammans. Hur ni kan sammarbeta ihop och om ni kännt varandra ett bra tag. Man kan inte bara börja bråka om en häst, det är bådas ansvar att ta hand om den på bästa sätt. 
 
Det vi gjorde var att ta en häst på foder först, då var våran dela häst "grej" på prov, för att se om det skulle funka!
 
Det finns självklart både för- & nackdelar. Tänkte ta upp en del av dom hur vi tycker!
 
Fördelar-
* Mer tid för skolan och kompisar
* Inte LIKA mycket ansvar.
* Man delar på alla kostnader.
 *Vi ger mer tid till ponnyn (stretchar efter varje pass, ibland massera) om vi hade haft en egen ponny själv hade vi nog inte hunnit med allt sånt
*Har oftast alltid en som kan ta ponnyn om en åker iväg/blir sjuk.
 
Nackdelar-
* Om man vill tävla mycket är det här med dela ponny ingen bra idé då man får turas om även med det! OM det inte är så att den andra inte vill tävla!
* Man får inte rida lika mycket som när man har en häst själv.
* Man får inte bestämma allt själv
*Om man inte kommer bra överrens
 
Ni kanske tror att vi tar varannan dag eller nått sånt, men så är det inte!
Hur vi gör vanligtvis en vecka beror helt på hur skolan är upplagd med läxor, prov & sen om man har bokat in nån träning / tävling blir det också utifrån det.
 
Erin kan rida 4 gånger en vecka och Sara 2 gånger eller tvärtom. Beror ju också på om någon är sjuk. Men vi brukar säga att det mesta jämnar ut sig i slutändan. Det är inte hela världen om t.ex Sara får rida 2 gånger en vecka & Erin 4. Vi rider oftast Mingus 5 gånger i veckan just nu för en dag vilar han och en longeras/tömkörs.
 
Tävlingarna beror ju helt på!
Den som känner sig redo och vill tävla. Om det gäller båda så turas vi självklart om! Bara för att vi delar ponny betyder det VERKLIGEN inte att Mingus är ute och tävlar varje helg. No way! För det första så är Mingus en ponny med nerver och skulle inte må bra av det psysiskt & fysiskt. För det andra så är det inte ens bra att tävla så ofta enligt oss. Det håller inte i längden att köra med tävlingar så ofta.
 
Ja ni kanske undrar om vi har bråkat nångång? 
Ja det har vi faktiskt med det är mer om små grejer. VI har inte direkt bråkat om vem som ska rida honom just DEN fredagen och DEN torsdagen. Kommer inte på exakt vad det kan vara men visst har vi blivit lite småirreterande på varandra. Men har aldrig varit något värsta "storbråket". Fast kan tillägga att vi är som systrar! Har kännt varandra sen vi var små och vi har ALLTID ställt upp för varandra. När vi bor grannar också så känns det ännu mer så. Om ens ridpass har gått dåligt kan jag (Sara) snacka med Erin och genast bli på mycket bättre humör. VI peppar varandra och vi sammarbetar för att få ALLT så bra det kan bli! :)
Här är vi. TVÅ RYTTARE & EN PONNY http://tvaryttareenponny.blogg.se/
 
Vill gärna höra vad ni tycker om det här inlägget också!
 
 
 

Denna blogg!

Är lite enformig nu om vad jag tycker. Ja ni fattar, ridpass ridpass ridpass. Själv har jag inte så mycket ideér eller motivering till att blogga så mycket eftersom Erin nästan aldrig bloggar. Då känns det liksom lite slöseri att jag ska lägga ner SÅ mycket tid på VÅRAN blogg! Så därför ska jag skaffa en egen blogg, men det kan ta en stund innan jag kommer ut med den! Men häng kvar för det kan bara bli bättre! :)
 Tackar alla läsare som fortfarande läser bloggen, annars skulle det inte vara lika roligt! 
Så länge får ni hemskt gärna komma med bloggtips! Så tar jag till mig av dom och skriver lite bättre inlägg!
Har fixat ett ganska utförligt inlägg om hur det är att dela häst som kommer upp snart! :)

Stallet

Idag åkte jag till stallet för att kolla på Tusse träningen som Sara var med på. Som Sara skrev så var det ju typ markarbete istället för hoppning men det såg ut att vara bra övningingar som man kan göra i olika gångarter. 
Både Sara och Mingus skötte sig super och det var kul att träffa dom båda för första gången sen i fredags ;) 
älskade ponny ♥

Tusse träning

Idag fick vi sluta tidigt, då vi skulle hitta en praoplats bara. Så hittade en men avslöjar nästa vecka var det var nånstans! ;) Fick iallafall vara med på Tusseträningen idag! Men var mest att hon skulle kolla över vad som hade hänt över sommaren. Så blev lydnad / markarbete typ. Vi började med att trava emellan massa sockerbitar och koner. Sen i galopp då skulle man byta galopp. Men Mingus var inte riktigt så snabb haha han ville göra som han ville. Sen satte vi upp 4 krysshinder på raken med bommar emellan och hoppade. Mingus hoppade riktigt bra och jag behövde bara styra på han så skötte han resten! Sen längde dom & höjde lite och det gick lika super då också! Ska mixtra ihop en film som jag kan visa sen, Erin var med och filma! :D
En till ovisad bild från Säva! :)
 

30. Min första tävling


 Gjordes på en a-ponny, Jänta på 90 cm i mankhöjd. Vi hoppade då 30 cm och jag var 9 år gammal. Tävlingen slutade med 4 fel för att jag hade gjort en volt innan ett hinder och visste inte att man inte fick det, haha! Lyckades hitta en bild på henne :)
 

Vill ha

Det här John Whitaker stalltäcket och halsen, vi har ju likadant fast i svettäcke. det finns att köpa på cheval ridsport.
 
 

Bloggen lever typ på mina tidsinställda

Ja ni hörde rätt. Bloggen till 98% på mina tidsinställda inlägg och den ena procenten är Erins inlägg och det andra är mina inlägg jag publicerar direkt. 
Imorgon kommer jag avslöja nått som handlar om den här bloggens framtid eller vad man nu ska säga!
Är ni nyfikna på att veta det?Mingus dag

Idag fick Johanna min storasyster rida Mingus. Hon red lite på slingan och både hon och Mingus tyckte det var roligt. Mingus gjorde lite glädje skutt osv. Medans fixade mamma allting i stallet! :)
Imorgon får vi se om det blir Tusse- hoppträning för oss. Hade avbokat men schemat ändrade sig så vi får se om vi får plats! Ovisad bild från ridlägret! :)

ROSA & BRUN OUTFIT

Terrängträning 23/8 del 2


29. Mitt mål med ridning

Det största målet med min ridning är att utvecklas och bli bättre! Rida för många instruktrörer och bara bli bättre! :)
 
 
 
 

Den som gissade rätt!

På hur många rosetter jag hade var Victoria, hennes blogg hittar ni HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR! http://victoriarydberg.se/ http://victoriarydberg.se/ http://victoriarydberg.se/
& Felicia, hennes blogg är HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR! http://feliciakalen.blogg.se/ http://feliciakalen.blogg.se/ http://feliciakalen.blogg.se/

Solna ridskola - Glitz

Idag var vi på Solna ridskola. Jag fick rida en d-ponny som hette Glitz. Kändes som att det inte fanns så mycket framåtbjudning överhuvudtaget och när jag skänklade / la till spöt  hände nästan inget. Han krullade mest ihop sig och gick med korta steg. Var en basic lektion idag, dom skulle bara kolla hur man red för att sen dela in oss i grupper som vi får reda på nästa vecka. Vi var inte snygga tillsammans om jag säger så, är ju van vid att rida Mingus och herregud vilken skillnad det är. Kan tycka Mingus kan vara seg men han är inget emot Glitz. 
Kan ju hoppas att vi får byta häst eller att det går bättre nästa vecka..
 
Tänk om pappa kunde skjussa Mingus dit varje måndag :/ ♥

gårdagens ridpass

Mingus var superblöt när jag tog in honom så han fick torka i en timme med ett fleece täcke.  Han var fortfarande blöt när jag gjorde iordning honom. Men från och med igår ska hästarna stå inne. Så energin var det inge fel på. Kändes som Mingus gick och väntade på vad som skulle hända och var superduktig. Fick till några riktigt fina halter från trav, då kändes jättebra. Tränade även lite på ökad steglängd på galopp men blev sådär. Det som var riktigt kul med att rida Mingus idag var att han var så pigg och framåt. Framåtbjudningen på topp! :D
Gammal bild
 

28. En tävling jag minns

Min & Mingus första dressyrtävling är en tävling som jag alltid kommer att minnas. Var lc:1 och vi bara kör vårt race och vinner. Trodde verkligen inte det, blev så himla glad! :'D
Aw <3
Det bästa var väll endå att Yngve, Mingus boxgranne vann i storhästklassen också! <3 Min otroligt finfina ponny!
 
 
 

Solna Ridskola

NU åker jag och Victoria till Solna ridskola. Vi ska vara där varje måndag och rida & lite annat genom skolan. Ska bli riktigt roligt och jag hoppas jag får rida en d-ponny! :)
SFRKLoggajuni2012Bild från hemsidan! 

27. Mina rosetter

Den som gissade rätt var Victoria & Felicia! KLICKA HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR för att komma till Victorias blogg. 
http://victoriarydberg.se/ http://victoriarydberg.se/ http://victoriarydberg.se/ http://victoriarydberg.se/ och HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR för att komma till Felicias blogg!
 http://feliciakalen.blogg.se/ http://feliciakalen.blogg.se/ http://feliciakalen.blogg.se/ http://feliciakalen.blogg.se/
 
 
Rätt svar var 19.

Terrängträning 23/8 del 1


Mysponnyn i lördags ♥

stod och mös med ponnyn innan ridpasset igår. Var helt underbart då han hängde ner med huvudet medans jag masserade hans nacke. Han bara accepterade det och verkade faktiskt gilla det. Stod minst i en kvart. Gosponny ♥

Gårdagens uteritt på slingan

Red ut på slingan igår. Blev ett äkta myspass med bettlöst barbacka på slingan! Lite galopp & trav, lite taggad ponny men hur underbart som helst. PRECIS som det ska va ♥

hej uttag och hejdå sovmorgon!

Nu åker jag till stallet för att fodra hästarna och släppa ut dom. Blir i vinter/höst/vår hagarna också första gånge för iår (:  Ingen sovmorgon här inte..
 

27. Mina rosetter ( Gissa! )

Bara för att jag inte hunnit fota mina rosetter så kör jag på en gissningstävling. Ni får gissa hur många ni tror att jag har! :)
Bara att börja gissa, den som är närmast imorgon kväll får en länk! :)
 
 

Har inte hunnit blogga!

Hann knappt blogga nått igår då jag åkte till Natta och sov över hos henne och sen åkte jag från hemma från 6 till intaget och tog in alla hästarna. Sen red jag på Mingus! Skriver mer om ridpasset senare & vad jag gjorde med Mingus igår.
lite mobilbilder från när vi tog in hästarna :)
 

Landet

Idag åkte jag till landet med min familj och några utav mammas kompisars familjer. Kommer vara borta till på söndag så sara får ta hand om minge nu i helgen.
Jag har med mig datan så jag kommer kunna uppdatera lite om internet funkar :)
här är en lite lagom muppig bild på oss tre
/ erin


Terrängträning i Nynäs

Igår terrängtränade jag för Maria i Nynäs / Enköping. Det var riktigt roligt tyckte både jag & Mingus. Mingus var mycket mer taggad än på Säva säkert för han gick två pass om dagen på säva. Men det var bara roligt :) I början på dom "nya" hindrerna han inte hade sätt så stanna han till lite smått och hoppade men sen hoppa han super! Först började vi hoppa på en liten stock och sen fick vi hoppa studs med två & tre småstockar. Sen fick vi hoppa en valfri stock bland 3 stocken och då hoppade jag mellan stocken. Sen skulle vi hoppa en stock till en mur men jag virrade bort mig lite för det var olika vägar till olika hinder. Så råkade komma fram till ett stort stockhinder men vände och kom rätt till lilla muren. Sen hoppade vi vattenhinder också både upp & nerhopp. Det gick jättebra fast Mingus tyckte det var lite jobbigt att hålla galoppen i vattnet.Vi hoppade stockar, en låda, mur, och ett vagnstockhinder, bank, vatten ner och upphopp. Jag måste bara ha lite bättre galopp och ben så blir det bättre. Men det går bara bättre för varje gång. Jag har ju varit "ny" på det här med terräng men har lärt mig tillsammans med Mingus lite iallafall! :) Sjuukt nöjd över Mingus på träningen! Vill träna mer terräng, så himla kul!
Här är en gammal bild från säva. Lägger upp lite bilder från träningen sen! Även fast dom blev ganska mörka och lite suddiga!

26. Vänner jag fått genom hästarna

Har fått en massa vänner genom hästarna. Många vänner ifrån min gamla ridskola och nya stallet! Orkar inte skriva upp alla! :)
 
 

Påväg till Enköping med Mingus därbak! ♥

Två bilder från när vi senast åkte med honom till Stora Wäsby när Erin fotades!

Följ mig på instagram?

Om ni vill ha lite mer koll på vad som händer i mitt liv så kan ni alltid följa mig på instagram. Har börjat lägga upp bilder där! Jag heter Sarahermansson.

Precis kommit hem

Nu har jag precis kommit hem. Idag var det brännbollsturnering typ för hela skolan. Vi förlorade alla förutom en match. Vi var så duktiga, eller inte haha. Är sjuuukt trött nu så kanske ska sova lite tills mamma kommer hem om en timme. & då åker jag till stallet och fixar inför terrängträningen, klockan 5 hämtar pappa oss och kör till Enköping. :) Här är min outfit på träningen, vi kör på svart!
 
 

25. Någon jag träffar vardagligen

Typ mamma om jag inte sover borta eller är hos pappa som jag inte är hos så ofta! :)
 

Longerat Mingus!

Med nytt longeringssystem från hööks. Står såhär om det: Mycket justerbart, passar både ponny och häst. Går att fästa på olika sätt så att hästen först tränas i låg form för att sedan gå i en högre form. Hjälper hästen att inte lägga för mycket vikt i framdelen. 
Vi testade iallafall det och det funkade bra! :) Vi spände inte in så mycket nu när det var första gången så han kunde "vänja" sig lite med det. Men han var duktig för det mesta! :)
 
Så nu kör vi typ två dagar i veckan så han får jobbas utan ryttare med hela kroppen ordentligt!
Sen efter åkte vi och kollade på bio i kista på cockpit en sjukt roligt film!
 

Terrängträna!

Fick reda på att jag ska terrängträna Mingus imorgon i Enköping för Maria Bredberg! Ska verkligen bli superroligt! Är hur taggad som helst! Andra terrängbanan jag och Mingus prövar på tillsammans, har bara tränat på Sävas tidigare! Så ska bli lite extra spännande! :D
 

Säva terrängträning del 2


24. Mitt motto

Har inget speciellt motto. Men tänker alltid att hur svårt en grej än kan va så ska man aldrig ge upp! Och utan motgång får man ingen framgång! Sen att det måste kunna gå dåligt för att kunna gå bra! Har varit en några gånger då man bara velat ge upp. Har hänt att jag börjat gråta för att ingeting funkat på enstaka tillfällen. En gång när jag red för Gun, även fast Mingus hade hoppat på mitt lår innan så hade jätteont men då gick det verkligen åt helvette. Han ville inte lyssna utan bara springa och jag hade inget tålamod. Säger inte att det är Mingus är dum eller nått för det är han verkligen inte men alla har sina dåliga dagar? Även jag! 

UTMANA OSS!

SKICKA IN UTMANINGAR! Så tar vi jag dom lämpliga och knasiga/roliga!

Ridläger - terrängträning del 1

Foto: Alexandra
 

23. Hoppning eller dressyr?

Kan inte välja ut nån av dom! Älskar båda lika mycket! :)

REAL gymnasiet!

Slänger in ett snabbt inlägg om dagen! Första dagen i gymnasiet! Vi fick en papper och info! Allting verkar bra än så länge! Det ska vara ridning 1 gång i veckan & prao en gång i veckan + att man har körning på Solvalla ibland! :D
Annars har vi vanliga lektioner!
Ny favorit bild på Mig & Minge från ridlägret! Älskar den ♥
Mer får ni se imorgon! Foto: Alexandra

snart stallet.

Vaknade för ett tag sen och ska snart till stallet. 
Tror jag ska rida ut och bara ta det lite lugnare eller rida på ridbanan. 

22. Någon jag vill träffa igen

Lilla Kaye som vi hade på foder år 2011. Han kommer jag aldrig att glömma! Jag lärde mig massor av saker med honom!
Danny Kaye ♥

Real gymnasiumet nurå

Nu drar jag och Victoria till real då. Första dagen! Spännande med allt nytt osv :D
Här är en bild på Victoria & hennes ponny Zeppelin. Så sjukt fina tillsammans. Kolla hennes blogg här!

Dagens Lisa lektion

Gick ut på att få fram honom för skänkeln. Vi skulle få han att reagera snabbt på skänkeln då i början var han superseg. Mingus var ganska trött eftersom han fortfarande går ute. Men i slutet blev han bättre och vi övade på lite ur galoppdelen på fälttävlansprogrammet jag red här om dagen. I början var det lite slarvigt men sen fixade vi till det och det blev bättre efter några gånger! Ponnyn var riktigt duktig då! Men sen var lektionen slut så då skrittade jag av ute. Sen fick victoria skritta honom till hagen :D Nu är jag och victoria hos mig och typ snackar, haha kul liv vi har :)
gammal bild

Nästa stallet - dressyrlektion!

Nu ska jag till stallet och rida lektion för Lisa! Äntligen säger jag bara, så längesen sen sist! Lär mig sjukt mycket på hennes lektioner, har haft dom till hjälp hela sommarn!
Älskar min ponnyskruttt<3 Uppdaterar om lektionen efter stallet! :D

Vad tycker ni om våra utmaningar?

Tycker ni att vi ska fortsätta med dom?
Vilken är roligast?
Skulle bli superglad om alla svarar!

21. Någon jag vill träffa

Skulle vara så sjuuukt coolt att träffa Rolf Göran Bengtsson!

Dagens ridpass

Det började med att jag kom till hagen och då var Mingus grimma borta. Så jag gick runt och letade, då märkte jag att jag hade tappat min mobil också. Så var tvungen att gå tillbaka igen och leta efter den också. Tillslut hittade jag mobilen men hittade fortfarande inte grimman. Så jag gick tillbaka till stallet och hämtade en annan grimma och tog Mingus. En timme gick åt till att leta & ta in han. Sen fixade jag iordning honom och började ridpasset på ovalen. Fokuset låg på att han skulle fram direkt när jag la till skänkeln. Ibörjan var han lite trög men kom igång bättre sen! Red inte så hårt i ca en halvtimme. Körde ganska mycket skritt och skänkelvikningar då han var lite stel men i slutet red jag igenom svenskt fälttävlansprogram för debutantklass 2011. Det gick helt okej även om övergångarna inte var perfekta osv! Sen kom Erin & Sabine, för vi skulle testa att ha rakapparaten vid honom. Han är rädd för att bli rakad, men vi försöker göra så att han vänjer sig vid ljudet osv. Det gick bättre än förväntat! Han var lite misstänksam men inget mer än det. Han fick lite godis emellanåt. Vi testade också att ta rakappareten framifrån & bakifrån när den var igång. Och dra den över han på kroppen när den var avstängd. Duktig ponny!
Blir bara att fortsätta att öva! När vi gick tillbaka till hagen hittade vi grimman iallafall :D
En gammal bild

ny header.

Nu har vi fixat en ny header, tröttnade på den gamla ;) 

Rida Mingus!

Snart ska jag åka till stallet och äntligen rida Mingus som jag inte ridit på typ två veckor eftersom jag har varit bortrest.Ska bli suuperkul! Mingus är oftast alltid rolig att rida! :D
Ovisad bild från ridlägret! Mer kommer :D

Kalle

Fotade våran katt lite i Norrland. Han bor oss farmor och farfar efter en lång historia! Han var gosig men sjuukt fet, haha!
 
 

Gårdagen.

Igår var vi på Stora Wäsby och hade en fotosession med Emilia (Mingus förra ägare). 
Det var superkul och Minge skötte sig för det mesta bra. Det var också kul att träffa Emilia igen! 
Här kommer en bild från igår, det är  Emilia Öije  som har fotat. 
finfina ponny! 
 

20. Något jag vill göra

Åka utomlands med Natta och Erin igen! Spanien med er i juli kommer jag aldrig att glömma! Finns självklart en massa mer grejer jag vill göra.
Bild från spanien!
 
 

Fullt upp

Har haft fullt upp idag och fixat med Mingus! Nu är han knoppad och klar! Ni får se vad vi hittar på seeeen :D

19. Andra sporter jag hållt på med utöver ridning

Har gått på fotboll, innebandy, pingis, simmning, balett, skridskor, trampolin, basket och lek gymnastik typ.
Gammal bild från 2009 hahahahah!

Gårdagen

Igår var vi i havet och badade! Det var jättehärligt väder och inte så kallt i vattnet! :) Blev ingen ridning igår, vi hann inte och hästarna fick vila efter långritten!
En bild från spanien!

Varit hos Mingus

Nu har vi varit hos Mingus! Hälsade på skrutten och kollade igenom honom. Sen gick han efter oss i hagen när vi skulle gå, söt ponny! ♥
En gammal bild
 
 
 

Hemma är bäst ♥

Nu är jag hemma igen! Ska snart åka och träffa Natta & Erin!! ♥ Sen är det väll stallet och träffa Mingepingebus!
haha dör åt mig på bilden!
 

18. En bild jag aldrig publicerat förut

Bild från ridlägret. Saknaaaaaa ♥

Bilder från ridlägret

Glömde och säga att jag tog fältävlanskortet på ridlägret! Och att jag har MASSOR bilder från ridlägret kvar att visa som är på andras kameror. Har även några på min kamera som jag inte hunnit tanka in! Så bilder kommer att komma när jag kommer hem och när folk skickar bilder
Har bara lagt upp från en terrängträning! :)

Markarbete för Lollo idag igen.

Idag blir det markarbete för Lollo igen. 
Vi ska jobba vidare med det vi gjorde igår :) 
/ Erin

Gröna Lund

Åker till grönan med Natta idag. 
Mingus får vila :) 
/ Erin

17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Inga speciella, utan sorgsna låtar när jag är ledsen, glada låtar när jag är glad och typ arga låtar när jag är arg? :)
Bara för att de är sommar, lägger jag upp en vinterbild!

Mädan islandshästar

Min faster bor också i mädan och här har hon en islandshästgård - Mädan islandshästar. Hon har en massa hästar och bor bara 5 minuter ifrån min farmor som har 4 hästar som står på hennes gård. Jag fick rida en häst som heter Skrökkvi som farmor och Susanna (min faster) delar på. Jag red med farmor&Sindri, Susanna&Alfadis och pappa&Freyja. Vi red i skogen i typ ett tag i skritt trav galopp & tölt tills Alfadis tappade en sko så då fick Susanna vända. Så vi andra fortsatte och red en riktigt mysig långtur till havet. Skrökkvi var jättesnäll att rida och hade fin gång, han tyckte det var kul och frustade mycket. Vi galopperade uppför backar och travade/ töltade på andra vägar vilket var helt underbart! Vädret var perfekt! Sen när vi kom tillbaka fick jag rida en annan vit islandshäst, Hekla. Barbacka till betet.  Hon var också supersnäll! Ska kanske ta kameran med mig till hagarna och fota lite islandshästar om jag får tid till det eftersom jag ska åka hem på torsdagmorgon. Det är blandat med åringar, föl och fullvuxna islandshästar! :)  Efter vi ridit åkte jag med kusinen, brorsan, pappa, farmor och badade. Nu har vi precis ätit middag!
Här är två bilder när jag rider Sindri 2009.
 
 
 
Kan visa lite bilder från norrland sen för har lite bilder på kameran men orkar inte tanka in dom nu!

Mädan

Nu är jag hos min farmor i Mädan! Åkte hit igår från gammelfarmor, där jag har varit i en vecka. Där har det varit ganska långtråkigt, dåligt väder och förjävliga myggor och bromsar! VI har badat tunna, lagt nät osv! Har kollat på OS i dressyr, hoppning och fälttävlan! Så det var tur att det gick på tv för annars hade det blivit ännu mer segt. Ingen täckning fanns det heller. Bara i en dag typ för sen försvann det :( Har självklart längtat till kompisarna och hästen!Bloggen har haft dålig uppdatering från min sida, men inte så konstigt eftersom jag inte haft täckning och inte hann göra en massa tidsinställda! Orkar inte skriva mycket mer om det men nu kommer jag börja blogga vanligt igen! Skriver mer om vad jag gjort idag senare och vilka hästar jag ridit :)
¨
Kultsjödalen hos gammelfarmor
 

Terrängbilder från Säva del 3


16. En bild som gör dig lycklig

Den här bilden! Mingus älskade att galoppera genom vattnet med öronen spetsade framåt. Vi båda älskar det!

Longering

Longerade igår och det gick faktiskt super! 
Började med att gå med honom först runt ridbanan, han var otroligt slö och jag fick nästan släpa fram honom.
Eftersom  han var som han var när jag skrittade fram  så förväntade jag mig inte så mycketav honom men när jag väl tog ut honom på en volt så blev han mer vaken och sammarbetade. Han har mycket svårare för vänster varvet och vill gärna slippa undan men han blir bara bättre och bättre för varje gång och han visar att han vill. Körde även lite galopp  i båda varven och det funkade också riktigt bra! 
Är super nöjd över ponnyn! Ska försöka jobba ganska mycket från marken nu eftersom det gör så stor skillnad på honom bara efter några gånger! Bästa ponnyn! 

/ Erin 

Markarbete för Lollo

Idag blev det markarbete för Lollo tillsammans med Amanda och Anna. Vi började med att rida fram i alla gångarter. Mingus kändes väldigt stark och ville inte lyssna på skänkeln. 
Vi jobbade mycket med att hästarna skulle lyssna och va lydiga men även vi ryttare skulle vara uppmärksamma och inte ge fel signaler. 
Efter ett tag så blev Mingus mycket mjukare i sidorna och började söka sig neråt mycket mer. När han gjorde det så började han ta skänkeln mycket bättre. 
 
Jag fick ut väldigt mycket av lektionen och det kändes som det behövdes för både mig och Mingus :) 
Efter så gick jag ner mot slingan och travade och skrittade av. Nöjd ryttare! 
 
/ Erin 

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

För att dom är speciella på sitt eget sätt och jag älskar det! ♥
 

Longera?

Ska snart åka till stallet. 
Idag blir det nog att longera och mysa med ponnyn ♥

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Nu på sommaren är det typ inte så mycket. Olika varje dag! Vara med kompisar och åka bort. I stallet typ rida eller bara gå promenad med Mingus eller följa med när Erin rider.
 

Terrängbilder från Säva del 2


13. Min högsta dröm

Är att utvecklas med Mingus, så långt det är möjligt. Träna för någon riktigt duktig ryttare, antingen Rolf Göran Bengtsson eller Jan Brink.
 
 
 
 
 

12. Min favoritgren

Blir väldigt svårt.. fast endå inte! Jag älskar hoppning, dressyr och terräng! Så fälttävlan blir ju ett bra svar ;)

9/10

Idag kom ju kiropraktorn/naprapaten. 
Det gick bra, Mingus hade lite spänningar här och var men det var inget allvarligt. 
Vi ska jobba mycket med att bygga upp bakdelen ordentligt så han får energi därifrån. 
 
Vi promenerade lite med honom efter och han ska ta det ganska lugnt i några dagar så det blir väl tömkörning, longering eller promenader :) 

Bästa ponnyn - Terrängträning på Säva 2/8 ( inkl. fail )

Super Mingus! Failar lite och Mingus hoppar stort. Mitt finger fastnar typ och nu flera dagar efter är de fortfarande svullet :/
 

Kiropraktor

Ska åka till stallet nu för kiropraktorn kommer och ska känna igenom Mingus :) 
gammal bild.
 

11. En låt som påminner om en häst du älskar

Min, Erin och Danny Kayes låt.
 VARJE gång jag hör låten är lilla Kaye i tankarna!
Första gången vi träffade honom!

Igår/Idag

Igår red jag ut en sväng i skogen, mamma och hunden fick följa med :) Mingus skötte sig super, bara att han var lite fööör seg. Vi var ute i kanske 40 minuter :)

Idag så fick Mingus vila så vi åkte till stallet vid 9 och kollade hagen, hästarna och gjorde rent vattnet :)


Terrängbilder från Säva del 1


Chocken: RGB borta från OS

Casall skadad – klarade inte veterinärbesiktning

LONDON/STOCKHOLM. Svenskt mardrömsbesked i dag: Rolf-Göran Bengtsson, vårt kanske största guldhopp, är borta från OS.

Hästen Casall klarade inte dagens veterinärbesiktning.

Ett litet, litet skrapsår ovanför hoven på vänster framben stoppar Casall.

Rolf-Göran Bengtsson, 50, kommer inte att ställa upp i dagens individuella hoppningstävling i OS.

Det var på dagens obilgatoriska veterinärbesiktning som Casall, den 13-årige hingsten som skulle ge Rolf-Göran Bengtsson och Sverige en medalj, stoppades.

Gick inte helt rent

I går var det som ett vanligt sår, som dock ömmade.

I dag, på morgonen, såg det också okej ut – men när Casall skulle trava upp på förmiddagen gick inte hästen helt rent.

Efter veterinärbesiktning tog RGB – som tog silver i OS 2008 – själv det dramatiska beslutet att inte ställa upp.

– Han valde att dra sig ur, RGB ville inte trava upp med Casall igen. Han tycker att det är fel att gå in i en OS-final med en häst som inte är helt hundra, det kommer bli för krävande, säger förbundskaptenen Sylve Söderstrand till Sportbladet.

Rolf-Göran Bengtsson har ridit Casall sedan 2004.

– Jag kan aldrig minnas att det hänt förut att en av hans hästar drabbats av sång här, säger Söderstrand.

RGB skriver själv på Facebook:

”Casall fick ett balltramp under laghoppningen i förrgår. Efter att ha känts fin både i går eftermiddag och vid ridningen i morse så har han nu börjat visa reaktion igen och därför kommer Casall inte att starta den individuella finalen idag.”

Finalen börjar klockan 13.00 – och nu deltar bara två svenskar: Henrik von Eckermann och Jens Frerdricson.

KÄLLA: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/os2012/article15230583.ab


SÅÅÅÅ typiskt att han skulle bli skadad nu när finalen är. Kommer kolla och heja på Henrik och Jens iallafall! Fick tillgång till internet men det är så himla segt! Kanske uppdaterar mer senare :p
 
 
 

10. 10 saker du inte visste om mig

* Jag älskar Mingus mer än någon annan häst
 
* Jag hatar konflikter och allt som har med bråk att göra speciellt med dom personerna som står mig närmast!
 
* Jag har jättedåligt minne.
Glömmer nästan alltid bort vad jag ska säga och massa grejer. Har glömt x många mobiler nånstans. Förrförra veckan var det på balkongen i spöregn i 3 dagar.
 
* Om jag ska sova vill jag att det ska vara kolsvart!
 
*  Gillar inte mitt utseénde. Men jag får leva med de...
 
* Jag har ridit sen jag var liten och första hästen jag satt på hette Drengur
 
* Höll på att ge upp hästletandet efter att ha haft två halta ponnyer. Jag undrar vad som hade hänt om Mingus inte hade gått igenom besiktningen!
 
* Jag har jättesvårt för att bli brun. Skit pigment!
 
* Är blyg inför nya personer..
 
* Älskar att fotta även om jag inte är så bra på det.

Dressyrpass

Red ett ordentligt dressyr pass på Chippen idag , det behövdes verkligen! Hon var stel i vänster varv i början men lossnade när jag gjorde massa volter i olika storlekar. Sen tränade jag mycket övergångar, att hon inte ska sega till när jag saktar av och då blev hon super fin! I galoppen jobbade jag med tempoväxlingar, först tappade hon formen när jag ökade men det blev mycket bättre i slutet. Skrittade av henne ute sen och duschade henne. Fick även smörja av alla saker eftersom det var så lerigt på ridbanan. Imorgon ska hon bara gå ett jätte lugnt pass , får se om jag rider ut och travar lite grann! :) / pillan


horse post! / pillan


Säva ridcenter - 80 cm

Jag red skitdåligt jag vet.. Red 1000 gånger bättre när de var träning! Som tur var red jag bättre på omhoppningen! :)

5 saker ni kanske inte visste om chippen..

hon är expert på att smita ur boxen
♣ hon gillar morot mer än äpple
 hon kan vara välldigt tittig
 hon älskar att bli duschad ute mer än att bli duschad inne
 hon brukar smita ur hagen
 

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Rolf Göran Bengtsson, LÄTT! Så sjukt grym på att rida!
 Tänk att få vara 1:a på världsrankningen liksom!

Tömkörning.

Idag tömkörde vi Mingus, det gick inte speciellt bra. I början så funkade det faktiskt ganska bra men när det blev jobbigt för honom så bröt han av och försökte ta upp huvudet. Vi försökte ganska länge och stundvis så gick det bra men han var verkligen inte sammarbetsvillig. Vi var först i ridhuset men sen så tyckte mamma att vi skulle prova på ridbanan ifall han fick mer bjudning där men nej, där var han ännu värre.. Slutade med att vi tog av tömmarna och sprang på ridbanan med honom istället för att han skulle röra på sig.

Filmade lite i början när det gick som bäst, ska försöka fixa den :) 


Os

Ni kollar väll på hästhoppningen på SVT1:) /pillan


Dålig uppdatering för min del..

Förlåt för dålig bloggning jag hinner inte , jag har ju sommarlov ;) har vart i stallet sen klockan 07.00, red hem lektionshästarna från betet, har byggt terräng hinder, ridit, och flyttat Chippen till rätt box. Red henne idag på volten och joggade mest. Hon var fin men stel i vänster varvet men det lossnade efter en stund! Imorgon kommer det inte heller bli så bra uppdatering då jag ska vara i stallet hela dagen, men gör några tidsinställda :)


Utvärdering Säva ridcenter

Ridlägret har varit superbra verkligen! Mingus har varit superduktig! Han vägrade bara på hinder två gånger första dagen och sen en gång på tävlingen. Vi har hoppat 1 m och 90 banor utan problem! Terräng hindrerna var inga problem! Det har varit roliga aktivititer på lägret också och supergod mat verkligen! Ett stort plus till ridlärarna också som var grymma! Och alla på lägret var sjukt snälla! ♥ Går inte att jämföra med dom andra lägrerna jag har gått på för det har inte varit samma träning.. det här var det jag lärde mig mest på trots att det bara var 5 dagar. Har varit på 3 andra ställen på lägren men Säva va bäst!
Det här var verkligen inte första och sista gången jag åkte till Säva, för snart ska jag tillbaka! Nån gång ska Mingus och jag dit igen :D
Imorgon får ni se min 80 runda i grundomgången på tävlingen! :)

Tömkörning

Idag ska jag och mamma tömköra Mingus. Det var ett tag sen sist så får hoppas att det går lika bra som det gjorde då :) 

8. Min största rädsla inom ridsporten

Är rädd för att tappa hästar. Blir så jävla rädd när hästar springer lösa mot vägen osv, fick panik och började gråta när hästarna från förra stallet kom lös och skena runt.. Jag var rädd, så sjukt jävla rädd att nånting skulle hända dom. Men som tur var fick vi tag på dom efter typ en timme.

Snabbis

Är hemma från stallet nu, hoppade Chippen på volten idag och hon var super fin! Hoppade trekombination och några linjer. Avslutade med att hoppa vattenmatta och bana på 1,15 och hon va såååå fin! Är taggad för torsdag nu. Blev bara ett kort inlägg nu men bloggar mera Imorn :) /pillan. En bild som Sara har tagit på oss!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2965493/images/2012/pic_501ec4d79606ee4fcd000032.jpg" class="image">


Hagkoll och skrittning

Idag så var jag i stallet en snabbis, har varit sjuk i några dagar nu så orkade inte rida ordentligt så det blev lite skritt barbacka runt slingan. Efter så kollade jag och mamma hagen och hästarna :)


Mot stallet

Nu ska jag ner till stallet och hoppa Chippen , skriver mer senare om passet! :) / pillan


Jupiter

min mamma har en storhäst som heter jupiter. han är 19 år och vi har haft han i 16 år! mamma och juppe har tävlat 1,40 hoppning MSV dressyr och en stjärnig fälltävlan. juppe är helt underbar när det gäller allt, han är som en hund jag brukar oftast leda in honom från hagen utan grimma och han bara går brevid mig. nu är det bara jag som tävlar honom upp till 1 meter. han är för fräsch för att han ska få bli pensionerad och tanken med han är att jag ska tävla honom tills han inte tycker det är kul!
han är min lilla läromästare <3
vad skulle jag göra utan honom, min kung. <3

Chiquita

Chiquita är ett sto född 04 e. Minotaurios och Silver socks. hon är en maxad d-ponny.när vi skulle köpa Chippen hade vi lite problem, hon var sju år då och skulle slutmätas i januari. vi åktein med henne till kliniken och besiktade henneoch hon gick igenom men sen när dom skulle mäta henne var hon 149,2 och jag ville ju ha en ponny? vi bestämde oss för att ta henne på foder ett halvår tills hon skulle slutmätas. den tiden gick fort med henne. det kändes som om jag bara hann blinka och sen satt vi i bilen på väg till mätningen igen. när vi väl var där var chippen spänd och höjde nacken super mycket , då trodde jag att det var kört men det var de inte. det visade sig att hon blev 148,0 alltså precis maxad! vi köpte henne och för några dagar sen hade jag haft henne i ett år! vi har placeringar upp till LB och har startat några LC i dressyr. vi ska debutera LA på torsdag på en pay and jump! 
chippen var precis den ponnyn jag hade drömt om! <3
kolla vad fin hon är <3
 
 

http://pillanochchippen.blogg.se/

jag har också blogg, kolla in den :)
http://pillanochchippen.blogg.se/
http://pillanochchippen.blogg.se/
http://pillanochchippen.blogg.se/

http://pillanochchippen.blogg.se/

jag har också blogg, kolla in den :)
http://pillanochchippen.blogg.se/
http://pillanochchippen.blogg.se/
http://pillanochchippen.blogg.se/

7. En sak som aldrig får hända!

Att jag skulle skada mig så jag aldrig mer kunde rida igen eller blev allergisk mot hästar. Dom är mitt liv!

gästbloggning

pernilla heter jag och ska gätsblogga här medans sara är borta! tänkte berätta lite om mig själv, jag är 14 år fyllde faktiskt i måndags, jag bor i upplands väsby med min mamma pappa och brorsa och alla våra djur! jag har även en ponny som heter Chiquita och min mamma har en storhäst som heter jupiter men det kommer ett inlägg om dom senare!
tänkte även skriva lite om hur jag och sara och erin lärde känna varann, det började på väsby ridklubb där alla vi red tillsammans i en grupp. sen började vi i samma skola och lärde känna varann bättre och bättre, nu går bara jag och erin i samma skola för sara börjar ju gymnasiet! haha det var väldigt kort om hur vi lärde känna varann!https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2965493/images/2012/chiquita_forsta_passet_hemma_002_501e443c9606ee6c3d000119_thumb.jpg
jag och min ponny :)

Åker till Norrland

Nu ska man dra vidare igen till Norrland! Tidsinställda fixade men har också fixat en gästbloggare på bloggen! Nu taggar man 10 timmar i bilen..... eller inte! Kommer sakna Mingus och vännerna ♥
En bild från lägret

kollar os med natta :)

Åkte till natta igår kväll så jag hinner träffa henne innan jag åker till Norrland! Ska följa med henne till högvreten och fota när rider fina Lady fleur. Just nu checkar vi hästhoppning en i os

6. Alla hästar i stallet

Det är en massa hästar! Vårat stall är uppdelade i 3 stall. Övre stallet, nedrestallet och utestallet! Det är sammanlagt 32 boxar och hästar tror jag! Orkar inte skriva om alla dom tyvärr skulle ta superlång tid!
Mingus och Grazie i nedre stallet

Nu är Mingus och jag hemma! ♥

Efter ett underbart läger är vi hemma igen! Lite tröttare men bättre än förut! Mingus var iallafall superpigg att få komma ur släpet och släpade ner mig till massa gånger till gräset påväg mot hagen! Hungrig eller vad? Lite ouppfostrat sådär men kan inte klaga nått på ponnyn som ställt upp till 100 % under lägret! Idag var det avslutning och det avslutades med en hopptävling! Vi hoppade 80 cm och i grundomgången vägra han på 3:an ( mitt fel red skit dåligt ) . Men eftersom det bara var 1 som var felfri i grundomgången fick alla hoppa omhoppningen sen som hade fyra fel för att slåss om 2,3,4 och 5:e platsen! Då red jag bättre och då blev det felfritt och en tredje plats  ♥
Mer om lägret och massa bilder kommer!
 
 

Kräftskiva + tömkörning

Nu ska vi åka till stallet och först tömköra Minge och sen är det även kräftskiva! :D 

Första gången vi satt på din rygg! ♥

Det var kärlek från första början!
 

5. Favoritbilder jag tagit

Hinner inte leta upp alla mina bästa bilder men här är några favoriter!
 

Hemma

Nu är jag hemma från landet. 
Har haft det super mysigt, var där med familjen, mormor, morfar och  min kusin. 
Imorgon åker vi och kollar på uppvisningen eller vad det nu heter och hämtar hem Sara och Mingus på ridlägret. :) 
Saknar mupparna :( 

Bilder från i söndags del 1


4. Det här är jag bra på

Ta kritik från tränare! Vill alltid försöka till 100%. Sen kan jag vara bra på att bjuda på mig själv med dom jag känner! :)

Gulligaste ponnyn som finns ♥


3. Det här behöver jag träna mer på

 
Att inte luta mig bakåt för mycket och trampa ner hälarna mer!

dålig täckning

Har försökt att blogga men täckningen suger men vi har iallafall ridit dressyr och hoppat på ridbanan och hoppat terräng. Terrängen var helt klart roligast :) nu på kvällen har det varit spökkväll och lite sånt imorgon väggar vi terräng igen. Minus är bäst <3 /Sara

RSS 2.0