Veckans blogg v.17

Klicka på bilden för att komma till bloggen


Anmäl er här till nästa veckans blogg, det enda du behöver göra är att skriva "jag är med!"

Film från tävlingen (ramlar av)

Allt va mitt fel tog skit dålig sväng, men ponnyn var duktig ♥

LD

Tävlingen gick inge bra idag, på framridningen var han väldigt seg. Sen kom vi in på banan och fick vänta på en annan tjej som hoppa och då vägra hon ut sig och välte hindret, och Mingus blev nog ganska stressad av det. Sen red jag mot ettan och där blev det ett stopp, red mot det igen och då hoppade han. Sen tvåan blev ganska dåligt flyt och 3&4 hoppa han jättefint. Sen kom vi till 5:an med en sjukt dålig sväng, han vägra och jag ramlade av mellan oxern men det hade gjort jävligt ont om hindret var högre. Jag började skratta skitmycket! Men ponnyn var endå duktig som hoppade 4 suuper! Hoppas det går bättre nästa gång :)

Film kommer snart!


Dagen

Började med att jag åkte med Sara när hon skulle tävla på väsby. Synd att hon ramlade av :( Vi var där till ungefär 4, sen åkte vi hem. Efter åkte jag tillbaka till stallet och skulle hämta min jacka, men Mingus hade rullat sig i hagen så jag tog borstade bort leran och spolade av hans ben. Sen fick han stå med skydden på. Plockade även undan lite saker från idag.
Imorgon åker jag till stallet ganska tidigt. Min mammas kompis barn ville komma och kolla på Mingus så dom kanske får skritta på honom lite :) Hade tänkt att smörja sadlarna, tränsen och skydden om jag orkar :)

Tävlingen

Ramlade av idag på tävlingen men orkar inte skriva om det nu. Mingus var endå duktig för det var mitt fel, råkade ta en riktigt dålig sväng. Men mer bilder från ekipage på tävlingen kommer och film när jag ramlade av!

Film av jossanamigo.blogg.se

Är med i några sekunder ibland!
Jag och Trixie - 2,34
Jag och Mingus - 2,39
Jag och Mingus - 2,55
Jag och Danny Kaye - 2,56
Jag och Mingus - 3,52
Grym video måste jag säga!

bilder från hoppträningen del 2


Nu drar vi mot stallet

Nu ska vi till stallet och lasta på ponnyn och åka till tävlingen, jag är galet taggad ska bli så himla kul!
Nu kör vi!

Kvällsfodring

Nu på kvällen var jag och mamma i stallet och kvällsfodrade & fixade släpet med torv. Har inte så mycket mer att säga men ni fattade väll att förra inlägget inte var jag som skrev utan det var min kompis som bloggreapade mig, haha!
Sötii

MIN PRINS

HUR FAN SKA JAG BESKRIVA HUR GLAD JAG ÄR ATT JAG HAR DIG FELIX NORDPIRAT NORLING! <3<3
Jag ser en framtid för oss. Med hus, barn, familj, hund och massa kärlekfulla stunder i sovrummet.
Nä nu blev jag för kåt, ska dra och pulla i moorgonrocken och gagga med lovisen fag i telefon.

JAG BLIR SÅ LYCKLIG BARA AV ATT SE BILDEN PÅ DIG! DEN DÄR MINEN, SOM DU GÖR PÅ BILDEN, DEN MINEN GÖR MIG KNÄSVAG!!! jag gör allt för dig, för oss och för våran framtid. PUSS<33<33


Uteritt med Hannah och Grazie igen

Idag kom jag till stallet och då var Hannah där och då red vi ut igen barbacka. Först red vi och klättrade lite i skogen och sen red vi till gällsta ängen och galopperade lite. Sen red vi tillbaka till grana, Mingus var glad men vill äta gräs hela tiden. Var ett lugnt pass med mest skritt, när jag kom tillbaka fixade jag allt till tävlingen och hade sköljt av Mingus hovar men så fort han kom ut i hagen så rullade han. Så det var bara att tvätta igen när intaget var!
Bild från slingan

Musse Hasselvall

Igår träffade mamma Musse Hasselvall som har tränat Mingus. Dom stog och pratade ett tag och han var otroligt glad över att Mingus har det bra hos oss. Han sa "Jag älskar den hästen". 
Musse om Mingus i metro.

Musse och Mingus

Packat och klart

Till Mingus:
- Träns (Nummerlappen sitter på)
- Sadel + hoppgjord
- Martingal
- Benskydd fram+bak
- Schabrak
- Pass
- Betfor
- Vattenhink
- Lädergrimma + extra lädergrimma
- Longerlinor
- Grimskaft + kedja
- Svanskydd
- Transportskydd
- Regntäcke
- Ländtäcke
-Transporttäcke + extra

Till mig:
- Ridstövlar
- Ridväst
- Ridhjälm
- Ridvantar
- Ridspö

Hö packar jag imorgon.

TAGGATAGGATAGGA! Jag ska bara tävla en klass LD clearround.

Bilder från hoppträningen del 1

hahaha..

Hästen är din bästa vän, han lyssnar på dig, så glöm inte att du ska lyssna på honom också

Två bilder jag fotade från Erins lektion i tisdags. ♥

Startlista till imorgon

Uteritt på andra sidan vägen

Åkte till stallet innan intaget och satte upp en pressening emellan Mingus och Yngves box, därför att Yngve tar smärtstillande och då får inte Mingus nosa på han och så. Sen red jag ut med Hannah och Grazie vi på andra sidan vägen, super väder så kunde rida i en långärmad tröja utan att frysa. Det var supermysigt och vi snackade på om allt möjligt och travade och galopperade en liten sträcka. I galoppen tagga han till och ville öka! Han var dock lite tittig för att det var blåsigt, nån fågel och någon som eldade någonting.
Bilder på presseningen i boxen. Sen efteråt så gick jag och betade som jag skrev på bloggen! Men var ute i kanske 15 min för sen började det regna så då gick vi in igen.

just nu, betar med bästa


Skillnadsbilder - Sara & Mingus


2011-12-21

2011-12-28 När vi hade haft ponnyn i 18 dagar.

2012 18/3

2012-04-10


Tips: Har du skrynkliga rosetter?

Det man gör är att stryka rosetterna och om dom är buckliga på sidan kan man hålla strykjärnet där ett tag så att det blir mer jämnt. Hur enkelt som helst, perfekt om man har tråkigt! :D

FÖRE:
EFTER:
Klicka på bilderna för att få dom större

Frågestund - svar på frågor flera har frågat

Hur hög är Mingus?
145,5 cm
Hoppning / dressyr:
Sara - Dressyr
Erin - Hoppning
Hur gammal är han?
1996
Hur länge har ni ridit?
Sara -red för första gången när hon var 1 sen började hon på ridlekis när hon var 6
Erin - ridskola när hon var 6 år gammal.
Hur kom ni på att ni skulle dela en häst?
Vi fick inte ha en egen häst helt själva.. Och Sara frågade Erin om vi kunde dela. Vi är barndomsvänner och bor grannar annars hade vi nog inte velat dela med vem som helst. Vi testade ju först att ha en ponny på foder, och det funkade jättebra så därför bestämde vi oss för att köpa en häst.
Vad har ni för framtidsplaner med Mingus?
Att lära känna han ännu bättre, tävla och ha sjukt kul.Hoppbilder del 2Hoppträning för Tusse

Igår hopptränade jag för Tusse, det gick bra men Mingus var väldigt pigg. Vi började med att rida fram i alla gångarter och så jobbade vi mycket med tempo växlingar så att man skulle ha kontroll över hästen och bestämma tempot. Efter det galopperade vi ganska länge i hela ridhuset och då skulle vi tänka på att hästarna inte skulle gena i hörnerna. Det  gick bra men Mingus var otroligt jobbig när han  bara sprang och jag inte fick stopp på honom.
Sen började vi hoppade lite enkel hinder och sedan la Tusse ihop allt till en bana. Det blev ganska många stopp på hinder men det berodde på mig, och jag kände inte att jag red speciellt bra igår.. Jag hade otroligt ont i huvudet men jag försökte så gott jag kunde.
Sen avslutade jag  med en kort bana på 90 cm, det gick jätte bra. Överlag är jag väldigt nöjd med lektionen :)

Svar på fråga


Svar: Det är Max som står granne med Mingus! :) Om ni vill läsa mer om honom kan ni ju kika in hans ägares blogg här!

Visst är han sjukt söt? :)


Ridhuset

Idag när jag kom stallet så regnade det. Typiskt eftersom alla andra dagar den här veckan har det varit jättefint väder. Så blev ridhuset, började att jobba i skritt och sen travade jag i lättridning. Galopperade lite i båda varven och sen fick han en liten paus. Sen började jag att jobba i nedsittning utan stigbyglar och det går verkligen sjukt bra i ena varvet där är han jätteduktig men andra varvet är lite svårare. Så jag jobbade mest i det svåra varvet med att leda och ställa utåt för att ställa över sen tog jag stigbyglarna igen men la undan spöt och red utan. Det enda problemet då var galoppfattningarna men det gick också bättre efter ett tag. Det jag övade på mest under ridpasset var övergångar mellan skritt och trav gjorde också skänkelvikningar.


Bilder från dressyrlektionen i förrgår

Bilderna var långt ifrån, men bättre än inget. Vill ni ha film?

Svar på frågestund del 2

Postat av: Moa och Celina
När vart ni vänner?
När vi var små, Erin var 6 och Sara 8.
Hur vart ni vänner?
När Erin flyttade till Sverige, så flyttade hon in granne med Sara. Erin kom och ville leka, Sara var för blyg för att fråga, haha.
Hur länge har sara fotat (fotograf)?
Jag började fota när jag köpte min kamera 2009, nikon d3000. Nu fotar jag oftast med min andra kamera som jag delar med min pappa och syster, det är nikon d90. När jag inte får ha den så tar jag min! :)
Hur länge hade ni kaye?
I åtta månader, januari 2011 - augusti 2011

Vilken är eran favvo blogg?
http://granaryttarna.blogg.se
Dressyrmupparna/eller nellieberntsson?
dressyrmupparna!
Drömmar inom ridningen?
Erin: Jag har inga drömmar direkt inom ridningen men ett mål jag har i framtiden är att kunna hoppa högre utan att tycka det är läskigt eller obehagligt.
Sara: Vill utvecklas och bli en bra ryttare inom både hoppning och dressyr, vill satsa på dressyren med Mingus och nu ibörjan LC:1 men i framtiden superkul att kunna komma högre klasser i dressyr.
Hur långt satsar ni med Mingus?
Vi har inte värsta kraven. Nu har vi haft honom i ca 4 månader, men målen är att kunna tävla inom dressyr/hoppning och kanske lite fälttävlan
Hur högt har ni hoppat med Mingus?
Erin har hoppat 1 meter och Sara har hoppat 95cm
Varför just nikon kamera?
Vet faktiskt inte, min syrra tyckte jag skulle ta nikon / Sara
Vad skulle ni helst tävla fälttävlan/eller galopp?
Fälttävlan

Emilia och Mingus ♥
Hur många hästar provred ni innan ni bestämmde er för Mingus?
15 stycken
Vilket är ert favvo djur(utom hästar)
Hundar. Erin har en söt hund.
Hur kom det sej att ni skulle dela häst?
Eftersom ingen fick ha en häst själv då det inte skulle funka ekonomiskt så blev det så att vi skulle dela och våra föräldrar har ganska bra kontakt så det kändes ganska bra.
Varför ville ni skapa blogg tsm?
Därför att det var roligt att göra det när vi skulle dela häst och allting, så varför inte dela blogg? ;)
När var eran första tävling?
Oj det var riktigt längesen.. Saras var 2008, Erins var 2009
Vad hette den hästen du tävla på första gången?
Erin: Clements
Sara: Hector
Har ni bytt stallplatsen sen Celina var och provred kaye?
Ja det har vi.
Rida ut eller på volten?
Beror på väder och humör.
Drömjobb?
Erin: Något jag tycker är kul och tjänar mycket pengar på.
Sara: Ett jobb som jag gillar och tjänar tillräckligt med pengar så att jag har råd men en häst!
Vilken färg passar mingus bäst i?
Blått tycker vi
Vad har ni fastnat för när det gäller mingus?
Han är busig, men endå bäst
Vilken känd häst skulle ni vilja rida?
Briar typ
Vilken är eran idol inom ridsporten?
Rolf Göran Bengtsson och Jan Brink
Vad är den pinsammaste saken ni gjort inom ridsporten?
Sara: Vägrat ut mig med TJOCK busig b-ponny på min klubb där jag tävlar, ville bara försvinna!
Erin: När jag hoppade upp i sadeln och ridbyxorna sprack..
Har ni någon gång ramlat av på en tävling?
Sara har ramlat av massor på tävling, säkert 5 gånger.
Erin har aldrig ramlat av på tävling.
Vilken häst var det ni senast tävla på?
Mingus.
Har ni instagram?
Ja
Är ni mörkrädda?
Sara: Nej
Erin: Ibland
Skräckfilm/komedi?
Sara: Komedi
Vad tycker ni om ponnyakuten?
Tyckte det var bättre förra året så är inte insatt i det, har missat flera avsnitt.
Vad är mingus favvo godis?
Morot
Vem är finast av dressyrmupparnas hästar?
Claudia
Vad tycker ni om skvallerbloggar
Tycker dom är roliga om det är bra skvaller och inget taskigt.
Vad tycker ni om ponnysanning?
Helt okej
Vad tycker ni om islandshästar?
Lurviga och söta men ingen hästras vi kan tänka oss att ha.
Finaste hästrasen?
New forest bara för att Mingus är de, haha nejmen connemaror är fina också!
Vilken ögonfärg har ni?
Sara: grågröna
Erin: grönbruna
Hur högt har mingus gått på banan?
Kvalad 130.
Är mingus startad mer grener än hoppning?
Ja han är startad både dressyr, hoppning och fälttävlan.
Vad tyckte ni om runsten när ni tävla?
Fin anläggning och fina hinder, men väldigt rörig framridning.
Vad tycker ni om våran blogg?
Den är rätt så bra.
Vad tyckte ni om besöket hos Danny kaye på forsen?
Hemskt, vi grät under nästan hela tiden vi var där pga olika anledningar som vi inte tänker ta upp på bloggen.

Kaye är på bilderna.
Vad tyckte ni om besöket hos (mej) moa?
Vi blev verkligen superglada att han hade det så bra. Väldigt roligt förutom att Sara ramlade i en vattenpöl och hade blöta ridbyxor hela tiden (haha)
Favvoridbyxor?
vet inte..
Har nån av er kille?
Nej
Vad är det äckligaste ni vet?
Småkryp typ
Vad tycker ni om bigbrother?
Älskar det!
Skrattar ni mycket?
Oja
Postat av: Elin karlsson
Har eran vänskap försämrats sen ni skaffade häst ihop?
Nej den har bara blivit bättre.
Postat av: Lalla
Vad är det högsta ni hoppat på ponny/häst?
På ponny har vi hoppat 1 meter. På storhäst har Sara hoppat 60, och Erin 1m
Favoritbloggar?
http://granaryttarna.blogg.se
http://dailyhorses.blogg.se
http://ponnysanning.com
Vad har ni för kameror?
Sara har en nikon d3000 och en nikon d90 som hon delar med sin familj. Erin har en nikon d40 inom sin familj.
Postat av: Ronja
Varför delar ni ponny och hur får ni ihop det?
Vi tycker det är väldigt bra med att man får mer tid för skolan och kompisar.


Hoppbilder del 1Sovmorgon ♥

Idag har jag sovmorgon för andra dagen i rad börjar 5 i 11, älska sovmorgon!
Nu ska jag snart till skolan, bloggar mera efter stallet. Hoppbilder från igår kommer snart att komma upp och sen ska äntligen rida Mingus har inte ridit sen i lördags.

Medryttare på Lilla My och Putte

Dom här shettisarna var riktigt mysiga vi red dom en gång i veckan ganska länge. Men sen slutade vi för att det var så långt bort. Men gud vad små var :O

Erin

Sara
Fotat hoppträning idag, smakprov

Idag och igår har jag följt med Erin till stallet. Igår fotade jag när hon red lektion och idag fotade jag alla i hoppgruppen på Tusse träningen. Gick super för alla! Lägger inte in bilder på Erin och Mingus, utan det får hon göra i ett eget inlägg, så smakprov på de andra på träningen! Mer bilder nån annan dag! :)
Tove & Amoure
Linda & Yngve
Jennifer & Juni
Anna & Max
Vet inte vad dom hette :(
Johanna och Marylin

Medryttare på Berra och Tina

Det här var år 2008 då var vi medryttare på två shettisar. Det var bara under någon månad för sen blev vi medryttare på några andra shettisar tillsammans, vi lägger upp om dom imorgon.
Det var tider när man kunde rida shettis. Checka in våra ojämna stigbyglar !
Erin rider skäcken och Sara fuxen.

Gårdagens dressyrträning för Gun.

Igår red jag ju dressyrträning för Gun men jag hann inte skriva så detaljerat om ridpasset.
Jag började med att rida fram en halv timme innan. Eftersom  jag var sjukt otaggad så kändes det som att det gick piss.. Jag hade ingen lust att rida alls, men jag red lite i alla gångarter. Han kändes otroligt stel och lyssnade inte så bra för skänkeln. Sen när lektionen började det helt plötsligt gå mycket bättre,  fast då fick jag ju hjälp med vad som behövdes. Jag började i skritt och försökte få honom att länga ut halsen och få en låg form. Sen övergick vi till traven, vi började i det lättare varvet. Han tog upp huvudet ibland och ville smita ifrån övningen, men då sa Gun att jag skulle öka först sen leda och sist krama på yttertygeln, så han är rak i formen och jobbar bakifrån. Vi jobbade i traven ganska länge i båda varven med ungefär samma övningar. I det svåra varvet ska jag börja med att ställa honom utåt och sen försöka få honom att söka sig till innertygeln.
Galoppfattningarna gick inte så bra, han ville liksom bara rusa iväg men det gick bra tillslut och själva galoppen kändes super. Han ökade lite i det svårare varvet men det var bara att ta tillbaka honom lite så gick det bättre.
Är ganska nöjd med lektionen då det gick från något dåligt till någonting bra!
.
Idag var jag i stallet på dan och  fixade alltig så det inte skulle bli så stressigt innan hoppträningen för Tusse sen ;)

Felicia och Mingus

Nattas lillasyster Felicia rider Mingus! :)Dressyr träning

Idag var det dressyr träning för Gun. Jag var verkligen inte ett dugg taggad på att rida dressyr men det ändrade sig såfort jag kom igång med lektionen. Mingus kändes väldigt stel i början men blev mycket bättre mot slutet.
Jag skriver mer imorgon, här är en bild från idag som Sara fotade :D

Veckans blogg v. 16

Klicka på bilden för att komma till bloggen.

Anmäl dig till veckans blogg nästa vecka i det här inlägget.
Det enda du behöver göra är att skriva "jag är med"

Gamla videor

Hittade några gamla videor på min gamla medryttarponny Stina. Här är en fail video när hon inte ville bli fångad i hagen!

Har ni lust att se mer gamla videor och bilder? Har massor från Stina och ridskolan :)

Barbacka bilder

Här är lite bilder som Sara har fotat när jag red ut barbacka med Johanna&Mary. :)


Provridningar

Nu är alla provridningsinlägg uppdaterade, om ni vill veta vilka olika 16 ponnyer vi har provridit så är det bara att kolla under kategorin provridningar! :)
Bilder från några olika ponnyer

Galen uteritt

Idag slutade jag ganska tidigt så jag åkte inte upp till stallet så sent. Jag började med att fixa alla grejer sen skulle jag ta in Mingus. Men så smart som jag är så tänkte jag inte på att det var lerigt i hagen så jag gick i leran med vita skor, riktigt smart. Men Mingus var så himla snäll så jag gick först fram till honom i hagen sen gick jag ut igen men han gick bredvid mig fast innanför staketet, så jag  blev inte så jätte lerig. När jag tog in honom var det bara att börja borsta då han hade rullat sig, det tog ungefär 45 minuter tills jag gav upp.. Han var så himla dammig och det var lera som inte gick bort.
Jag tänkte rida på ridbanan men när jag hade skrittat fram ändrade jag mig och hängde på Linda&Yngve, Jennifer&Juni  och Pernilla&Oscar. Vi red gällsta rundan där blev det skritt, trav och galopp. Mingus skötte sig någorlunda bra. Han blev lite väl taggad i galoppen så det blev lite okontollerat.
När vi var kanske 10 minuter från stallet såg vi en älg. Vi vart livrädda men efter ett tag vågade vi oss förbi den.
Sen red vi på slingan ett tag, mest galopp då, så det blev lite konditionsträning. Mingus var galen men han lyssnade endå. ;) Efter travade vi av och hade precis börjat skritta så såg vi Grazie springa lös, så en tjej i stallet sa åt oss att jaga hästen, hahah taggad Mingus säger jag bara.. Men grazie sprang in till stallet och sen i boxen, så det var lugnt och ingen var skadad ordentligt.
Efter spolade jag av Mingus ben och mage, jag säger bara en sak svettig häst! Haha!  Men det var den roligaste  uteritten på riktigt länge! :)
en bild på min prins ♥

Har inte hunnit

Att utse veckans blogg, men det gör vi imorgon. Måste plugga till ett prov som är imorgon som går före och har inte tid att fixa. Hinner inte blogga mer idag, det kommer bli bättre uppdatering imorgon från min sida! Idag har jag inte gjort så mycket, varit i skolan och sen åkt till stockholm ridsport och horze med Natta. Köpte inget var bara och kollade.
 
Söt ponnyyy :D

Underbart

Ja det här blir nog mitt projekt ett tag framåt, lerig och otålig den bästa kombinationen som finns!
/ erin


Sextonde provridningen & tredje köpet - Åstratorps Mingus

Vi provred Mingus som stod 5 minuter ifrån oss. Dom hade lagt ut annonsen typ på torsdagen och vi provred honom dagen efter. Det var även 16 andra, om vi minns rätt som hade ringt på Mingus. Mingus är en new forest som ni kanske redan vet. På första provridningen red vi honom på volten. Först red ägaren Emilia honom och redan då såg vi att han var superfin. Sen när vi red kändes det jättebra och nog bästa ponnyn vi provridit av alla i dressyr (Sanna var med superduktig i dressyr) Det klickade på en gång och vi blev kära i honom. Dagen efter fick vi hoppa honom, det gick väldigt segt och man fick driva väldigt mycket. Men vi ville ha honom! Så veckan efter på torsdagen besiktades han. Vi var så nervösa om han skulle gå igenom då vi redan hade haft två hästar som inte gick igenom. Våran veterinär sa när han böjde 4:de benet: Det här blir nog tredje gången gillt!
Bilder från första provridningen <3
Film från första provridningen


Vilodag

Idag åkte jag och mamma upp till stallet precis innan intaget så vi skulle hinna fixa alla grejer tills han kom in. När han kom in fick han stå och äta i tio minuter tills spolspiltan var ledig. När jag hade spolat av hans ben fick han gå tillbaka in i boxen och äta upp resten av maten. Samtidigt borstade jag honom. :) / erin


B Vertigo Harrington fleecejacka, unisex

Den här fleecen var riktigt fin. Den ser jättemysig ut och det var lite små detaljer, som endå inte var för mycket! Finns även i mörkblå, den får en hiss från mig!
Den finns att köpa här för 739:-
Vad tycker ni?

Dag 26: Tema ”två”


Barbacka ute

Idag red jag ut på Mingus barbacka på slingan. Sen red jag in i skogen och hoppade några smådiken, klättrade lite i skogen. Sen tillbaka till stallet och upp bakom ridhuset förbi sommarhagarna och sen tillbaka. Underlaget var väll inte det bästa, blött på de flesta ställena. Mingus var pigg och glad! Ska försöka att rida ut oftare med honom men kan inte så många ridvägar :/ 

Bilder från hoppträningen från förra veckan

När jag hoppade bana så blev det filmat av Erin och fotat av Amanda, så de kommer senare!

Film från igår


Dag 25: Detta skrattar jag alltid åt

Haha har faktiskt ingen aning, men jag skrattar väl åt roliga saker ;)

Ridning i ridhuset

Idag har det regnat hela dagen så när jag kom till stallet efter intaget var Mingus täcke jätteblött och han var lite blöt men stod med sitt innetäcke på. Mamma földje med och fixade allt. Eftersom det var så dåligt väder red jag i ridhuset. Idag var Mingus väldigt pigg och framåt! Ibörjan var han ganska stel men det blev bättre efter ett tag. Gjorde volter, serpentiner, halter, framdelsvändingar, skänkelvikningar och galoppfattningar. Galoppfattningarna blev riktigt bra! Mamma filmade men hon har glömt att använda fokus :/ så det är i dålig kvalité. Bilder ur filmen
Vill ni ha film?


Torsdag 19/4

Igår blev Mingus skodd så jag tänkte att han fick ta det lite lugnt då så jag bestämde mig för att rida barbacka. Jag började med att skritta fram runt ovalen och  gick sedan in på ridbanan. Han kändes väldigt mjuk och känslig för hjälperna. Så fort jag bara nuddade lite lätt med skänkeln lyssnade han. Jag var riktigt nöjd med ridpasset så jag bestämde mig för att gå med honom ett par varv runt slingan. Efter det spolade jag av hans ben och borstade honom, när jag var klar med det fick han sin betfor :D
en bild från i onsdags.

Felicia och Bamyl
Här är några fler bilder jag fotade på Felicia och Bamyl. Visst är dom söta? :'D Klicka in på Felicias blogg HÄR!

Hööks nya kollektion - Go For Gold


Lånade bilden, för att komma till källan så klickar man på bilden! Hoppas det var okej, annars kan jag ta bort den!


Har ni missat den nya kollektionen? Riktigt snygga grejer för att vara hööks tycker jag! :)


Dag 24: Favorit schabrak


gårdagens ridpass

Igår red jag ut barbacka. Det gick jättebra! Mamma gick me med hunden,  jag red först bakom ridhuset och  sen in på någon stig och där fortsatte vi i kanske en kvart tills vi kom till en äng. Där red jag runt lite ett tag. Sen red vi in i skogen och sen vände vi mot slingan så skulle jag trava lite där men när jag kom dit stog två stora älgar där. Hahah jag blev livrädd.. Mingus brydde sig inte alls om älgarna :D
En bild från igår,

Dagen

Först hade vi Nationella prov i engelska, hörförståelse och läsförståelse, gick sådär tror jag. Sen när vi slutade skolan földje jag med hem till Elina, och sen åkte jag med Natta och Elina till vallentuna ridklubb och kollade när dom red. Det såg jättefint ut! Nu är jag hemma och ska snart kolla på bigbrother.

Lägger in en bild på Nattas lillasyster Felicia och Bamyl (Hästen som Natta red idag) som jag fotade för några veckor sen, kommer lägga in lite fler bilder sen! :)

Träningsläger med egen häst

Nån som vet något bra träningsläger i sommar med egen häst? Är så sjukt sugen på det till i sommar!
En sommarbild från i somras, jag och Kaye

Anmäld till första lokala tävlingen

Väsby Ridklubb - Ponnyhoppet - Väsby RK 
2012-04-29 Sara Hermansson Åstratorps Mingus *** Registrerad Info  

Det blir min första lokala tävling och min och Mingus första lokala! Vi kör bara på en klass, LD clearround.
Någon mer som ska dit? :) Bilden från väsbys klubbtävling, foto: Amanda


Dag 23: En sommarbild

En bild som Sara har fotat förra sommaren på Kaye,

Bilder från sollentuna hopptävling #1


Om ni var med på tävlingen så kanske jag har bilder på er, har fotat nästan alla klasser förutom LB.
Om ni vill ha dom så kan ni kommentera här på bloggen :)

Så mäter du hästens bettstorlek


Källa: hippson

Svar på kommentar

Postat av: Anonym
ska ni börja tävla på lokal nivå?
Isåfall när?

Vi fick en fråga igår av en anonym. Nu har vi börjat lugnt med klubbtävlingar och sånt men Sara löste licens igår och är faktiskt anmäld till en lokaltävling snart mer om det kommer sen. Erin har inte tagit grönt kort än så hon kan inte vara med förrens hon har gjort det. Det är tänkt att vi ska tävla lokalt i både hoppning och dressyr men vi vill inte ha för höga klasser / höga krav i klasserna på hoppningen.
Vi tävlar för Väsby ridklubb :)

Dag 22: Mitt beroende

Jag har inte något direkt beroende men om det är något så är det väl min mobil. Jag måste alltid ha med mig den vart jag än går så på något sett kanske det är mitt beroende.

underbar födelsedag!

Idag fyller jag år!
Dagen började med att Sara och Natta ringde och grattade mig, så underbara vänner man har! Sen fick jag öppna mina presenter, jag fick kläder, hörlurar, pengar, nagellack, presentkort och en foto session med Emilia Mingus gamla ägare och av dom finaste bilderna ska vi fixa canvas tavlor.
Efter skolan följde jag med Natta till högvreten när hon skulle rida, det såg sjukt bra ut! :D
Är jätte nöjd med min födelsedag :D
gammal bild men ändå..

Busiga Mingus

Idag när jag tog in Mingus från hagen så tog jag in han i spolspiltan, det ville han inte gå med på så han drog från spolspiltan med mig in i boxen tilö höet och krafften. Då fick jag ta  ut han till spolspiltan igen. Då spolade jag han även fast han var sjukt jobbig och gick fram och tillbaka men han ska veta att han inte får bestämma. Sen tog jag ut honom från spolspiltan och gick fram och backade. Så tillslut stod han stilla utanför sin box, så att jag kunde ta av honom grimman och så gick han lugnt in. Det är såhär jag gör om han drar med mig, inte låter hans vilja gå igenom. Men han drar inte alls lika ofta som förut då var det mycket värre. Han drog till höpåsar hela tiden och in i boxen osv.

Hur gör ni om era hästar drar med er?

Grym ponny

Har bara en sak att säga att ponnyn var GRYM idag på lektionen. Det var i ridhuset som vanligt, jag började med att rida fram i 20minuter i trav skritt och galopp. Han var jättefin i det vänstra varvet. När lektionen började red jag i nedsittning och sen gjorde vi galoppfattningar. Han fattade jättefint inte alls springit. I andra varvet är det svårare för han hänger sig på innertygeln och trycker in bakdelen, så det vi gjorde var att trycka ut bakdelen en massa och försöka få kontakt på yttertygeln. För han vill inte ta yttertygeln så bra i det varvet men det gick jättebra idag. Det är nog en av de bästa lektionerna på Mingus. Galopperade också i det varvet, mot slutet av lektionen så var han mycket bättre i det varvet. Vi red mest i det varvet idag men varierade till det andra varvet också. I slutet travade jag av honom på en stor åttvolt. Skrittade av honom rätt länge och tog in han i stallet, han var jättelugn när jag tog ut han på gången och stretchade, & efter det fick han gå in i boxen och äta sin älskade betfor, haha :)


Gårdagen

Så åkte jag till stallet efter skolan och fixade Mingus alla grejer, och sen tog in han lite tidigare. Han fick vila. Fick se den lerigaste hästen jag sett. Leran var torkad på ryggen, ansiktet, magen, benen, överallt. Var bara att ställa sig och borsta i typ en halvtimme och jag stod och verkligen gnuggade för att försöka få bort leran. All lera kom inte ens bort men jag var tvungen att åka vidare till hem och sen till Natta för att plugga och sova över.
På den här bilden var han lerig men det va inget mot hur lerig han var igår.. Hade torkat in i hans långa päls :/
Snart ska jag mot stallet och rida dressyrlektion

Svar på frågestund del 1

Det finns några frågor som vi inte har tagit med eller redan har svarat på, det kan vara för att det är flera som har frågat samma fråga men dom frågorna svarar vi på i ett eget inlägg.
Postat av: Nathalie
Vad önskar ni er i födelsedagspresent?
Sara: önskar sig ett ridläger, pengar, ridstövlar och kläder vad hon kan komma på nu. 
Erin: önskar sig pengar, kläder, ridstövlar och ridläger.
När ska ni börja packa till våran utomlandsresa,hihi?
På sommarlovet ;)
Hur många märkesschabrak har ni? Och vad är det för märken
Vi har ett shockemöhle, ett modern horse, ett catago, ett mias rs.Postat av: Pillan
Vart ska ni åka utomlands? Och när och vilka?
Vi och Nathalie ska åka till Spanien själva till Erins farmor och farfar bor där. I sommar ska vi åka! Velez Rubio Photos


Postat av: Johanna
Saknar ni Paintball?
Vi lärde oss aldrig känna henne ordentligt så  vi saknar henne inte direkt. Vi gjorde det i början när det var så jobbigt med alla hästar, men när vi hittade Mingus så försvann  saknaden.

När fyller ni år?
Sara: 15 maj, Erin 17 april & sist men inte minst Mingus 21 maj.
Postat av: Tussie
Hur länge har ni haft Mingus?
Vi har haft honom i sen i december, 4 månader.
Vem tävlar, eller tävlar båda?
Båda tävlar.
Vad tycker ni om djurplågeri?
Ett ord, hemskt!

Dag 21: När jag var liten


Sara och Mingus LC:1


Här är film från när vi tävla igår! Hade några småmissar och så, men fick 60,74%

Erin och Mingus i skogen 8/4 del 2


Bilder från dressyrtävlingen

Bästa Amanda & Yngve - Jag & Mingus ♥

Dag 20: Tema ”fart”

bilden är fotad av emilia.

Svar på kommentarer av Mingus gamla ägare

Här är en bild på Emilia och Mingus :)

POSTAT AV: EMILIA

Gud vad roligt GRATTIS! Ni är så himla duktiga och det kommer att bli en superrolig tävlingssommar för er tror jag ;) Många kramar Emilia

2012-04-15 @ 18:01:08 
URL: http://oije.se
Svar: Tack så jättemycket! Det hoppas vi att det blir, men med bästa ponnyn kan man ju inte räkna med nått annat :D♥
Kram Sara och Erin
POSTAT AV: fam öqvist

Ett STORT GRATTIS!!!!! Oj, vad duktiga ni är tjejer!!
Först dubbelnolla i hoppning och sen en vinst i dressyr!!! Jättekul!!!

Josefine, Sylvia och Per

2012-04-15 @ 18:41:59
Svar: Tack så mycket! Ja det var över förväntan :')

Just nu

Natta och erin färgar mitt hår :)


Veckans blogg v.15

Klicka på bilden för att komma till bloggen!

Anmäl dig till veckans blogg nästa vecka i det här inlägget.
Det enda  du behöver göra är att skriva "jag är med"


Överlycklig

Han kändes mycket bättre idag än igår, bara lite problem med att fatta galopp så blev inte dom bästa galoppfattningarna. Men han var helt enkelt bäst inne på banan och skötte sig super! Det var bara 4 stycken med i våran klass. Sen fick jag höra att vi hade vunnit och trodde inte det var sant! ♥
Sen vann Amanda också i hennes klass, så det var två från grana som vann! :D
Erin och Natta var dom bästa hästskötarna. Erin hade fixat massa och Natta var mästerknopparen! Såå stort tack till dom, verkligen! ♥


Startlista till tävlingen


KLASS    9  LC:1   PRIVATPONNY (1 placerad)
1 Emmy Naur Cuffesgrange
2 My Calllerhorn Plexi
3 Sara Hermansson Åstratorps Mingus

Det är min och Mingus första dressyrtävling, får hoppas det går bra! :)
Själv har jag inte tävlat dressyr sen 2010 :o

Dag 19: Här bor jag

image description
lite sne bild menmen.. utsidan på mitt hus.

Dagens ridpass

Gick sämst i början. Kändes som inte jag kunde koncentrera mig eller nått för han blev springig och det gick inge bra, traven efter galoppen var inte bra. Men sen efter ett tag så gick det bättre. Övade på mycket halter och övergångar från galopp till trav. Han var riktigt duktig i slutet! Han fattar att det är halt i slutet av programmet och gör den nästan av sig själv haha gulligt, så halten i slutet blev bra men den på mittlinjen blev inte lika bra. Körde igenom programmet två gånger och sen övade jag på andra delar på programmet. Red i ungefär 1 timme.
Tyckte att en bild när vi gjorde halt passade bra till det här inlägget :)

Hemma från tävlingen och stallet

Nu är jag hemma från tävlingen och stallet. Det var skitdåligt väder, massa snö och slask. Tråkigt och alla som tävlade fick hoppa fram i ridhuset på banan. Det var 3 ekipage från grana som kunde komma och mina andra kompisar kunde inte komma, det var jättemånga som var strykna pågrund av vädret. Johanna och Marilyn blev iallafall placerade på 7:nde plats, dom var jätteduktiga! Har fotat en massa bilder som jag lägger upp senare. Vid lunch gick vi till Tove och åt våfflor och sen gick vi tillbaka till tävlingen.
Vi åkte typ när LB började, till stallet. Mer om ridpasset skriver jag sen.

En bild från idagErin och Mingus på ridbanan 8/4 del 3Random bilder på Mingus från 6/4


Typiskt Mingus grej

* Att rulla i boxen när han får ny torv.
Han rullade till och med första dagen precis när han hade kommit till stallet!
Här är en film när han rullar sig :)

gammal låt


Dagens planer

Nu ska vi åka och kolla på Sollentunas lokala hopptävling, det är flera från stallet som ska vara med och tävla där och flera vi känner.  Vi kommer vara där ett tag och heja och fota osv.
Sen ska vi till stallet och då ska Sara träna en sista gång på programmet till söndag, Amanda är så snäll och ska hjälpa till! Vi ska också fixa allt inför tävlingen!
En bild från Sollentuna ridklubb som Sara har fotat på våran kompis Elin.Dag 18: En bild som väcker känslor


Vila

Idag fick mingus vila, så jag åkte till stallet och fixade alla grejer och borstade honom ett tag. Han fick gå in tjugo minuter tidigare då vädret inte var det bästa och det kändes onödigt att släppa ut honom i tjugo minuter. Stog även och mös med honom ett tag :)
Här är en bild från igår.
/ erin


Grattis Nathalie & Filip

Idag fyller världensbästa Natta år! Jag sov över hos henne idag och så var jag där idag och firade henne. Hennes lillebror Filip fyller också år idag.
Här är doms tårtor som Natta gjorde!
En bild på Natta, skriv grattis till henne här! :D

Gårdagens köp

Igår åkte vi förbi hööks och horze och jag köpte en tävlingströja från horze och ett par vita ridhanskar från horze till dressyrtävlingen på söndag.

Skoluppgifter

Har egentligen massor att göra på lovet och har knappt börjat. En bokresencion med 3 loggor som ska vara klar till efter lovet, och en stor hemkunskapsuppgift. Åh hatar inlämningsuppgifter! Ne nu ska jag sluta klaga och försöka göra klart skiten... lite iallfall [Hur intressant inlägg?]

Har ni några läxor på lovet?


Dag 17: Favorit täcke


Uteritt med Johanna och Mary

Idag red jag ut med Johanna. Vi red bort mot slingan och sen in i skogen, vi hoppade några diken och red lite i skogen. Jag red barbacka och mingus var jätte lugn i början men mot slutet blev han lite piggare. Vi red i ca en timma i alla gångarter. Är jätte nöjd över ridpasset men lite mindre nöjd med mingus beteende efteråt, han ville inte stå still och var otroligt jobbig. Men ja jag är väl nöjd! :) Sara följde med och fotade och filmade så bilder kommer!
Smakprov från idag,


Film från dressyrträningen


♥ In my world, its all about usErin och Mingus på ridbanan 8/4 del 2Dag 16: Hästporträtt i svartvitt


Hoppträning för Tusse

Idag var det hoppträning. Började med att värma upp med att öka och korta trav + galopp. Sen var hindrerna upplagda sicksack på medellinjen ungefär. Först hoppade vi två hinder och sen hoppade vi en bana med lite snävare svängar och avslutade med en bana med långa svängar. Det gick verkligen superbra idag, han kändes jättefin!  Vi slutade på 80-90. Men det hoppade han jättefint. Det blev bara ett stopp en gång på muren annars hoppade han allt! Hinner inte skriva så långt inlägg då jag ska va med en Natta snart. Men lägger in bilder och film sen, (Erin fota + filma, och så fotade Amanda)
image description
En bild från förra hoppträningen.

Erin och Mingus i skogen 8/4 del 1Nytt schabrak

Idag kom ett dressyrschabrak på posten. Det är begagnat men knappt använt. Hade tänkt att ha det på tävling. Men jag såg att det var i storlek ponny! :( Brukar ha full på schabraken till Mingus, så jag hoppas verkligen det passar.. Fail av mig att ha läst fel om vilken storlek det var.

Tvättning

Nu har vi tvättat lite schabrak och några täcken, här är lite bilder ;)

 


Ridjackor

Finns att köpa här för 299:-
Finnns att köpa här för 394,50:-
Finns att köpa här för 1499:-

Vilken jacka tyckte ni var snyggast?  & vilken var prisvärdast? :)

Dag 15: KärlekDressyrlektion för Lollo igår

Skrittade först fram ute på ovalen. Sen när jag red fram så jobbade jag få honom låg och han var jättefin. Lugn och bra för skänkeln! Sen när lektionen började övade vi mycket på övergångar. Fokuset var mest i hans lite svårare varv, så jag red mycket i det varvet. Jag red på en liten volt runt Lollo i vänster varv och då åkte han ut flera gånger så jag måste vara snabbare med ytterskänkeln. De blev bättre efter ett tag och då bytte jag varv och där gick det jättebra. Han var superfin! Sen galopperade jag i vänster varv och det kändes sådär, efter det körde jag höger varv och det kändes jättebra i galoppen! Erin fotade och filmade lite så kommer att fixa det till sen! :)
En bild från lektionenDressyrträning

Idag red jag lektion för Gun. Det gick sjukt bra. Jobbade mycket med att han skulle svara på hjälperna och att jag skulle ha en bra sits hela tiden. Jag skriver mer om lektionen senare när jag har en dator :) / erin


Mingus mini-pannlugg i fläta
Haha så söt lille MingusErin och Mingus på ridbanan 8/4 del 1

Bilderna är fotade med Saras nikon d3000.

Dag 14: En vinterbild


Gårdagens ridpass

Jag började med att skritta fram runt ovalen redan då lyssnade han bra på skänkeln. Sen gick jag in på ridbanan och red i skritt ett tag, jag gjorde lite olika övningar såsom små volter, skänkelvikningar osv. Sen började jag trava, han var ganska lugn men dåochdå blev han lite springig. Jag avslutade med att rida igenom LC:1, det gick bra förutom att han inte alltid lyssnade på mina förhållningar. När jag hade gjort det så gick jag ner till slingan och in i skogen, där hoppade jag lite diken. Det tyckte han var super kul!
Här är en bild från igår, mer kommer!

Ovisade tävlingsbilder

Kärleken till Mingus är O B E S K R I V L I G!
Foto: Natta

Dag 13: Tema ”ljus”


Veckans blogg v.14

En blogg som vi kollar varje dag. Dom har jättefina bilder och skriver bra! Amanda och Tove har sina hästar i samma stall som oss och Natta är våran bästavän som har haft sin häst där.
Klicka på bilden för att komma till deras grymma blogg! Ni kommer inte att ångra er! :)

Anmäl dig till veckans blogg nästa vecka i det här inlägget.
Det enda du behöver göra är att skriva "jag är med"

Intag

Har precis varit i stallet och haft intag med mamma. Dom i Mingus hage busade lite och Mingus stegrade i hagen, haha. Borstade av Mingus också som hade rullat sig i hagen. Snart ska jag och mamma åka och äta på tiger, och klockan 8 kommer veckans blogg upp! :)
En gammal bild på sötis Mingus ♥

Bilder från fredags!
Just nu

Erin och Mingus på ridbanan


Dag 12: Tema "ridpass"


Sista chansen


Klicka på bilden för att komma till inlägget! Det avgörs imorgon kväll!Bilder från i tordags

Jag och Mingus!

Dressyr

Idag red jag Mingus på volten. Det mesta fokuset var att träna på lc:1. Skrittade först, sen red jag först lätt i traven på lite längre tyglar. Gjorde nån skänkelvikning, sen galopperade jag i båda varven. Där kändes han bra och fattade bra. Sen började jag sitta ner i traven och jobbade lite runt på fyrkanten. Amanda var också på volten och hon hjälpte mig med programmet och gav mig tips och sånt. Fick jättebra tips i övergångarna och vägarna, som kommer vara till stor hjälp :) Det kändes sådär, helt okej. Erin fotade några bilder i början(typ 4st) innan kameran tog slut på batteri :( Red i ungefär 40 minuter
Sjukt fina

Var inte dom här bilderna sjukt fina på Mingus? Jag älskar dom! Bilderna är ovisade och fotade för några veckor sen. Det är Natta som har fotat!

Dag 11: TokigtVinnare av dagens blogg!

Klicka på bilden för att komma till vinnaren! :)

Skrittning 6/4

Idag skrittade vi ut  med Mingus, Erin red först och sen red Sara. Vi red på en väg som var vid gällsta och kom fram till smedbys slinga. Han var lite uppstressad, annars gick det bra. Mingus fick ha en liten knopp i pannluggen, så söt :'D


Två bilder från idag, Erin och Mingus.

Ridning på volten igår

Igår red Natta och jag Mingus på volten. Först red Natta Mingus, mer om det kan ni läsa här. Det såg jättejättebra ut, dom var superfina tillsammans. Hon rider honom verkligen awsome! Efter Natta hade ridit ett tag så satt jag upp. Det var en helt annan känsla mot vad han brukar vara. Han lyssnade super för skänkeln och var framåt, mjuk och fin. Han var stadig i formen och jag var jättenöjd. Fast jag red inte så länge utan red runt några varv och sen red jag igenom lc:1.

Kommer att lägga upp flera bilder på både Natta och mig!


.

Om man frågar mer än 3 frågor får man en länk i svaret!

AVSLUTAS NÄR LOVET ÄR SLUT!


Dagens blogg

Bara för att fira det nya lovet kör vi en dagens blogg! Anmäl er här och så väljer vi en blogg!
Anmäl er senast 20.00
Vinnaren kommer upp ikväll 21.00!


Dag 10: Detta gör mig glad

Det som gör mig glad är Mingus och mina bästavänner, Nathalie och Sara ♥

mobilbilder från i söndags


Dressyrschabrak Legacy Gold Medal®Tycker det här schabraket är jättesnyggt, inte så dyrt heller. Jag tror att Mingus skulle vara jättefin i det ljusblåa och röda! Vill ha! Finns att köpa på hööks för 269 kr, finns i brunt och grått också!

Danny Kaye bildminne från sommaren

"Det är dagar som den här som jag kommer sakna ponnyn som mest. ♥ " Såhär skrev jag på en bild från den här dagen.
Det var i somras, Natta földje med och fotade när jag red ut barbacka. Allting var super den dagen förutom alla mygg. Det var jobbigast i början när vi hade sålt honom.. På dit resan grät jag hela tiden i bilen. När vi var där hos de nya ägarna var jag jätteledsen att se han kolla ut från boxen och sen gå därifrån.. Sen hälsade vi på honom i december och då var vi så ledsna för att han inte trivdes på hans ställe. Men nu har han flyttat till Moa, och där har han det super. Då känns allting så mycket lättare, när man vet att han har det bra! För er som inte vet var Danny Kaye min och Erins gamla foderponny vi hade från januari-augusti 2011
Foto: Natta


Vaccinacion

Mingus ska vaccineras nu mot botulism. Han får en vilodag också kanske en liten promnenad.


-

Godmorgon! Idag händer inget speciellt i skolan, allt som vanligt. Skönt att det är den kortaste skoldagen iallafall, 9-14.45. Efter skolan ska jag dra till stallet och fixa allting där. Har en bildbomb på gång, den är på Danny kaye och mig förra året som ni kommer att få se.
Hur ser eran dag ut?


Dag 8: En favoritbild


Gun-lektion

Började med att rida i en halvtimme innan. (Lektionen är en halvtimme också) Gjorde lite skänkelvikning och några framdelsvändningar. Galopperade innan lektionen. Sen på lektionen blev det nedsittning i båda varven. Vi jobbade extra mycket med hans lite svårare varv, där jag också har lite svårare. Det blir inte så bra kontakt på tygeln ibland och då ska jag bara börja om från skritten. Idag var han inte lika stel som förrförraveckan, men han har varit mjukare. Fick inte en superkänsla på lektionen, men sen stretchade jag ut hans hals och sen jobbade vi vidare. Då gick det mycket bättre. Vi hann inte så mycket mer, sen skrittade jag av honom ute på ovalen. Masserade och stretchade efteråt!


Outfit

Gillar färgen jättemycket på den här outfiten som jag slängde ihop. Skulle vilja ha det här men det är inte gratis.. Allting kommer från cheval förutom tröjan.


Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp

En bild från när vi var i sigtuna med Mingus.

Dag 6: Tema ”tävling”


Bilder från i lördags!

bilder från hoppträningen

Här är bilder som Amanda fotade från hoppträningen.

Sjukt fint

Klippen från hoppträningen håller jag på att fixa men det krånglade lite med klippen så jag vet inte när det blir klart! Här är en bra film så länge :) ↑

Frazze

Fotade Nattas hund för några veckor sen, sjukt söt!

April april

Till alla er som har gått på att Mingus är till salu! Är det någon som ens gick på de?
Vi ska inte sälja Mingus! Vi ska ha kvar i flera år ♥


VINNARE I VECKANS BLOGG

Om du inte vann!
Anmäl dig till nästa veckans blogg i det här inlägget!
Det enda ni behöver göra är att skriva "Jag är med"


jag orkar inte

Och JA jag loggade in och tog bort annonsen på Mingus för jag orkar inte se han ute på hästnet.. Men min jävla idiot familj kommer att lägga in han där igen snart :'( Jag gråter .. Mingus, mitt allt kommer snart inte vara min längre om någon köper honom.. Det här är inte mitt beslut, det är taget av Erins och min familj. Och jag och Erin hatar det här, därför kanske vi inte kommer att blogga nu.. och alla ni som tror att det är ett skämt , tro vad ni vill orkar inte svara på massa frågor osånt det är redan jobbigt som det är
Mingus min finaste älskade ponny.. Du är en av de bästa sakerna som hänt mig, men den värsta dagen i mitt liv kommer att vara den dagen då jag lämnar dig. :'( Veckansblogg kommer fortfarande upp ikväll annars vet jag inte när jag kommer att blogga mer.. Sitter och kollar på alla minnen vi haft tillsammans, och inser att den här tiden med honom har varit den bästa tiden i mitt liv ,tårarna kan inte sluta rinna. :'(

Barbacka skrittning

Skrittade lite på slingan och i skogen. Blev i 30-40 minuter. Jag red med det bettlösa, han var lite busig och ville äta gran. Men han var väldigt lugn! Sen efteråt masserade jag och Erin honom.
Det är sjukt vad jag kommer att sakna ponnyn :'(
Bilden är inte från idag

... :'(

Det här är det sista vi ville.. 

Söndag

Idag ska jag skritta ut barbacka på plutten, blir en lugn dag för Mingus idag. Men det förtjänar han verkligen! Älskar min ponny sjukt mycket, hans är bäst♥


Dag 5: En gammal bild

En gammal bild på mig och Kezo, saknar honom galet mycket.. :(

RSS 2.0