31/1 volten

Började att skritta fram lite på ovalen i ungefär 5 minuter. Sen fortsatte jag skritta fram han på volten och kortade tyglarna efter ett tag, han kändes framåt. Körde lite galoppfattningar och trav i nedsittning. Det gick jättebra, han lyssnade superbra på hjälperna. Imorgon blir det lektion för Lollo, ser framemot det! :)

Erin fotade även några bilder! Lägger upp flera i ett annat inlägg!

 

Hiss/diss

Vad tycker ni om dom nya hööks schabraken?
Själv gillar jag dom eftersom dom är väldigt färgglada :)

barbacka

Idag red jag barbacka. Började med att skritta fram runt ovalen och sen red jag på ridbanan, han var sjukt mysig idag. Han lyssnade jätte bra på mina hjälper.
Imorgon ska Sara rida, kanske åker med henne och fotar när hon rider så det blir lite bilder! :)
Här är tre bilder från idag.

dagen

Idag tolkade vi, det var typ alla barn i stallet och sen Mingus, Facette, Oreo och Juni. Det var sjukt kul och Mingus blev väldigt pigg på slutet. Efter det gick jag ner till ridbanan och trava lite och skrittade honom kanske en kvart. Han var super mysig idag. Efter ridningen borstade jag honom och fixa svansen.
Mamma filmade och fotade lite med sin mobil, så ska försöka fixa dom.
en bild jag tog idag när jag skulle ta in honom från hagen ♥

Ravich

När vi kom till prova på ridningen, fick vi först lyssna på när dom pratade om hur det är att gå på gymnasiet osv, det verkar super! Sen fick vi rida. Jag fick en storhäst som hette Ravich. Han var väldigt snäll och lugn. Vi fick rida lite skritt, trav och galopp i båda varven och trav nedsittning i slutet. Det gick bra, kändes bara lite stor. Det är roligt att rida andra hästar också än bara Mingus! :) Sen blev vi visade runt på ridskolan! Det var jättefint!

Lånade en bild på han :)
bildkälla


Prova-på-ridning

Åker snart till Farsta ridskola på Realgymnasiets prova-på-ridning. Kommer att träffa ridlärare som arbetar på Realgymnasiet och få information om hästhållningsubildningen. Det ska bli riktigt kul! :)


uteritt

Red ut med Tove+Amoure, Johanna+Mary och Moa+Oreo på andra sidan vägen. Det är första gången jag och Mingus rider där! I början var han rätt lugn. Efter första galoppen blev han piggare och tycke det var superkul! Red i säkert lite över 1 timme :)

Bilden är från en annan gång jag red ut :)


Vilodag

Idag fick Mingus vila, åkte upp för att mocka, fixa mat och pyssla med honom. Borstade ganska länge och myste med honom.
Gammal bild på Mingus ♥

Skriv era bloggar!

Är sugen på att läsa bloggar! Skriv din blogg eller en läsvärd blogg!
Så kollar jag och kommenterar :)

Barbacka 26/1

Idag red jag Mingus barbacka runt på volten och ovalen, han var rätt lugn idag. Känns som det var längesen jag red honom, senast var i lördags. Skrittade bara runt i ungefär en halvtimme. Skötte om honom rätt länge efter på gången, han stod väldigt lugnt och stilla! Duktig ponny

Kaye flyttar

Vi fick reda på att Kaye våran gamla foderponny flyttar till Moa idag.
Om ni vill läsa mer om Kaye kan ni kolla in Moa och Celinas blogg här! :D

så nöjd! :D

Hoppade för Eva Bengtsson idag. I början kändes han bara pigg och springig men  när jag hade ridit lite blev han mycket mjukare och lyssnade mycket bättre!
Är så himla nöjd med honom! Längtar verkligen tills nästa gång! Han är så sjukt rolig att hoppa! :D Kommer en liten film på hoppningen sen, så länge får ni nöja er med en bild från provridningen när jag hoppade honom!

Grimma med brodyr

Jag tycker det är jättesnyggt med en grimma med sin egens häst namn! Det blir mer personligt.
Det här är lätt en grej jag nångång ska köpa till Mingus! :)
Den finns att köpa här på charlies.

lektion 23/1

Idag red jag lektion för Lollo. Det gick verkligen super bra!
Jag red på en liten fyrkant med en kon i varje hörn och i varje hörn skulle jag ställa honom och han skulle inte öka efter. Jag övade också på att använda sitsen mycket och det lyssnade han jätte bra på.
Efter lektionen fick han massage och blev lite ompysslad. :) Super nöjd över ponnyn idag.
bild på mig och pricken.

WE DON'T HAVE MUCH, BUT WE HAVE EACH OTHER ♥


Johanna red Mingus ute

Idag red Johanna min syster Mingus, jag gick med. Det blev inte så lyckad uteritt, red ut bakom ridhuset och lite runt sommarhagen men så börja det snöa jättemycket. Så vi blev snögubbar, haha. Mest skritt och några travsteg.
Johanna och Mingus

Mingus veckoschema v.4

♥ Måndag: Erin dressyrträning för Lollo
♥ Tisdag: Issa (Mingus gamla medryttare) rider Mingus
♥ Onsdag: Erin hoppträning för Eva Bengtsson
♥ Torsdag: tömkörning eller skrittning
♥ Fredag: Vila
♥ Lördag: uteritt Sara eller Erin
♥ Söndag: uteritt Sara eller Erin

barbacka ute

Idag red jag Mingus barbacka på slingan. Mingus hatar att stå still när man rider ut, så jag tränade väldigt mycket på halter. I början var han väldigt ivrig men sen lyssnade han bra! Travade lite också, han var pigg ponny. :) Efter att jag travat ett tag börajde jag om med några halter tills han lyssnade bra. Sen red jag tillbaka och travade lite på ridbanan och avslutade med att skritta av på ovalen. Red i ungefär 1 timme :)
Bilden är från när jag red barbacka på Mingus för några veckor sen :)

hagbyte del 2 - Kaye

Eftersom några ville se fler bilder! Här kommer dom :)
Fail

Bilder från idag.

Här är bilderna från idag, fotade med min iphone så inte bästa kvalitén. Men bättre än inget iaf.
Mamma och Mingus

Alla tankar till Natta!

Hon har verkligen utvecklats Space enormt. Hon har tillochmed bytt från pelham till tredelat!
Visa ditt stöd till Natta på hennes blogg. Hon förtjänar det till 110%! http://granaryttarna.blogg.se/


Älskade ponnyskrutt <3

Idag började jag med att skritta fram ute i tjugo minuter, sen gick jag ner till ridhuset och red lite mer ordentligt. Idag gick det superbra, mitt mål idag var att han skulle lyssna på min skänkel påengång. I slutet lyssnade han på engång och galoppfattningarna kändes också super. Gjorde lite skänkelviknignar och framdelsvändningar. Det blev väldigt mycket skritt idag så det blev ganska lugnt pass idag. Imorgon ska nog Sara rida ut och så hade jag tänkt städa lite i skåpet, ta hem det som ska tvättas och sånt :) Lägger upp bilder snart i ett annat inlägg.sometimes it's hard to be strong, but sometimes it's the best ♥

Jag hoppas verkligen att allt blir bra! Alla mina tankar går till dig Nathalie. Jag ser verkligen upp till dig, allt du har kämpat med. Dom som såg Space när hon kom till Natta vet vilket jobb hon har gjort. Att gå från att rida på pelham och hon har varit stark på det, till att kunna trava på långa tyglar med tredelat. Är det inte fantastiskt?Sjukt fint

Hittade de här på youtube. Grymt filmat och klippt!
Ge mig sommar nu, tack!vila

Idag fick Mingus vila. Åkte bara upp och fixade allting!
En bild på Mingus! Den här bilden är så himla fin! Fotad av Mingus gamla ägare Emilia!

Without saying a word, you can light up the darkDagens lektion

Han var väldigt lugn idag, när jag tog ut han på gången stod han jättesnällt och stilla. Ibland kan han vara väldigt ivrig när man tar ut han osv han kraffsar m.m. Sen red jag lektion för Lollo, red utan stigbyglar nästan hela lektionen. Övade rätt mycket på galoppfattningar och att trava i nedsittning, hålla bra stöd på tygeln. Var ganska nöjd med lektionen. Efteråt tog jag ut han på gången och fixade honom och han var supersnäll då också! :)

En bild från i början av ridningen! :)

 

 


Film från slingan.


hagbyte - Kaye

Bilderna är från i April när Kaye skulle byta hage, han var så lycklig.
Kommentera om ni vill se fler!
Bilder från uteritten

Här är lite bilder från uteritten i lördags :) 

Uteritt

Idag red jag ut i skritt, ungefär 1 timme. Red först runt hela sommarhagarna och lite i skogen ner mot ridhuset, sen red jag ett varv på slingan. Han var väldigt lugn.

Trettonde provridningen - Afrodite

Vi kom dit till deras stall som var jättefint. Ägarna tog ut henne och visade, hon var sjukt söt. När hon visade henne var gick hon superfint med en som var van att rida henne. Men hon var lite känslig för nya ryttare så när Sara red gick det sådär. Hon var rätt pigg och så. Så Erin red henne aldrig. Hon är ett d-ponny sto född 2000, 144cm.

En bild på henne och ägaren.
Hon är fortfarande till salu, annonsen hittar ni här! :)

hööks

Vi var och handla på hööks innan vi åkte till stallet! Passade på att köpa på rean! :) Bilder på några saker vi köpte!Just nu i ridhuset

Erin och Natta rider i ridhuset medans jag fotar :)

image descriptionimage description
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Dålig kvalité på bilderna. Fotad med Erins iphone 

 


Känn igen Mingus

Ett lätt sätt att känna igen Mingus på är hans lilla fluffiga pannlugg. Så har han haft hela livet vad vi vet!
Bild lånad av Emilia!


Vila + kvällsfodring

Idag åkte jag först till stallet och fixade allt, Mingus fick vila idag. Åkte upp senare till stallet också för vi kvällsfodringen. Då fixade vi hans svans.
Har varit dålig uppdatering de senaste dagarna.. Men det ska bli bättre! :)

lördag 14/1

Idag red jag ut och Sara gick med, det var väldigt halt så det blev bara skritt. Han var lugn :) Sara fotade lite bilder, så dom får ni se någon annan gång.
Vid nio åkte jag och mamma till stallet för att kvällsfodra, det gick bra!

Busponny

När man mockar försöker Mingus alltid öppna boxdörren
image description


Ridpasset 11/1

Förlåt för dålig uppdatering från min sida men har faktiskt inte hunnit.
Igår åkte jag upp till stallet innan intaget för att hinna mocka och sånt, sen tog jag in honom så han fick äta sin mat och sålänge borstade jag :)
Innan jag  gick ner till ridhuset övade jag mycket på att han skulle lyssna på mig och stå still, det funkade väldigt bra!
Jag red i ridhuset, det gick bra men han försökte öka ganska mycket  i början och kändes ganska pigg men efter ett tag lugnade han ner sig mer. Övade också mycket på saker från lektionen i söndags.
Sista galoppen kändes super, han kändes väldigt lugn och lyssnade bra på mina hjälper. Avslutade med att skritta av ute, det var lite halt så fick ta det lite försiktigt.
bild från i söndags :)

Ridning i ridhuset fredag den 13

Red Mingus idag i ridhuset, för det blåste jättemycket och lät i ridhuset när man red. Han var endå väldigt lugn. Red först lite i skritten och sen travade jag runt lite på fyrkanten och volter. Han var duktig och fin. Känns som det går mycket bättre nu när man fått så mycket hjälp av alla lektioner. Sen galopperade jag honom. Travade och skrittade av och gick till stallet. Har märkt skillnad på idag faktiskt efter att vi har jobbat med honom om att han inte får springa in i boxen. Han sprang inte in i boxen en enda gång idag! Fixade han efter ridningen med stretching och massage. Tvättade och schampoonerade också hans svans som har blivit avskavd högst upp. Vi har köpt ett schampo, om det inte blir bättre får man nog kontakta veterinär. :(

Tolvte provridningen - Sanna

Sanna är ett connemara sto, född 1995. Hon är 147 i mankhöjd. Utbildad LA/LA Lätt fälttävlan. Hon var så fin, jättemysig i hanteringen och som en dröm att rida. Men vi bestämde oss för att inte köpa henne då vi provred andra ponnysar. ALLA bilder är fotade av Natta.Hon är fortfarande till salu och vi kan verkligen rekommendera henne.
Här hittar ni annonsen!Hoppträningen gick.. super!

Först byggde vi fram massa hinder medans Erin ledde Mingus. Sen red jag fram Mingus och redan då kändes han väldigt framåt och pigg! Sen travade vi över 2 bommar och travhoppade 2 hinder. Då i början var han lite seg på hindrerna. Efter ett tag kom han igång och blev piggare! Vi hoppade några olika övningar med titt hinder. På ett hinder tvärstannade han en gång så jag flög framför sadeln, då hoppa jag om det igen och det gick jättebra. Sen hoppade vi en bana på typ 9 hinder? Det gick super!
Jag råkade rida fel väg efter hindret nån gång, haha. Det var mer än ett halvår sen jag sist hopptränade! Jag red inte speciellt bra men Mingus var suuuperduktig! Vilken känsla att hoppa honom! Det var så himla kul! Han älskar att hoppa och busade efter många av hindrerna! Mingus är den roligaste hästen jag hoppat :)
Efteråt blev det lite markträning för Mingus då han ville springa in i boxen. Så vi tog ut han och tränade på att stanna och backa, tillslut gick han lugnt in i boxen. Sen tog jag ut honom på gången och stretcha och massera!


Mingus är så bäst ♥snart hoppträning

Idag ska jag hoppträna Mingus för första gången sen han kom!
Två bilder från provridningen!
Mingus är bäst ♥

1/10

Idag tömkörde vi ett litet tag. Det gick faktiskt ganska bra. Vi var på utevolten och tömkörde bara i skritt eftersom det var rätt hårt. Sen blev det stretching och lite massage.

det är omöjligt att glömma någon som gav en så mycket att minnas

Ska tömköra Mingus idag, får se hur det går. Vi har aldrig tömkört honom förut! :)

Kaye i somras

Kiropraktorn + promenad

Idag var kiropraktorn här och kände igenom Mingus. Han hade några låsningar och spänningar. Han gillade inte riktigt att stå still, gick mycket fram och tillbaka i boxen. Vi fick lite saker att göra efter ridningen ex stretcha (som vi redan gör), massera nacke och rumpan. Efter Eija hade behandlat honom gick vi en liten promenad mot slingan. Efter det åkte vi från stallet och lite senare földje Sara med Natta till stallet igen och kollade när Natta red lektion på Space. Imorgon ska vi tömköra honom och se hur han reagerar efter kiropraktorn.
Första gången vi provred ponnyn. ♥

Kiropraktor nästa

Nu ska Eija komma och känna igenom Mingus. :)

söndag

Idag red jag lektion för Eva, det gick super bra. Vi övade lite på samma saker som Sara övade på igår, mycket med att han ska få mer framåtbjudning. Han kändes mycket mer pigg och vaken i slutet. Är riktigt nöjd! Avslutade med att skritta på slingan med Nathalie&Space, Sara fotade lite också men dom bilderna kommer i ett annat inlägg :)
Här är lite bilder från när jag red på ridbanan barbacka och sen när jag red ut med natta här om dan.

Hela dagen

Imorse var vi uppe i stallet och hade uttaget, sen åkte vi hem. Åkte tillbaka vid 10 och jag red lektion vid halv 11. Jag red för Eva. Vi övade först på att få framåtbjudning. I början var han jätteseg, men blev piggare när han kommit igång. Galopperade rätt mycket på volten och sen red jag trav i nedsittning på fyrkanten med små volter. Tyckte det gick ganska bra iallafall. Jag behöver öva på lite småsaker. Efter lektionen åkte vi hem, och sen hade vi kvällsfodringen vid 9. Nu är jag med Natta som ska sova här :)

6/1

Idag har jag varit i stallet med Erin och Natta. Gick med när dom red ut, Erin berättar nog mer om det sen. Imorgon har vi utsläppet och kvällen. Jag ska också rida dressyrlektion för Eva. Skriver mer imorgon, ska vara med Erin och Natta nu.
En bild på Mingus

Dagen

Idag hade jag tänkt att rida ut med Natta och Space. Men det blev för mörkt, så jag red lite i ridhuset. Tränade lite som på den senaste lektionen. Han kändes pigg idag, men det är nog för att har gått lite lugnt 2 dagar. Det gick ganska bra. Tove var lite i ridhuset och fotade, här är två bilder från idag :)

Just nu :)

Barbacka ridning i ridhuset :D


Elfte provridningen - Opaline

Den här provridningen hade vi länge längtat till men när vi kom dit efter 2 ½ timme var hon inte våran typ i ridning. Hon var för het, när vi skulle skritta så trava hon. Hon såg också väldigt stressad ut. Här är några bilder från provridningen. Det kändes helt enkelt inte rätt.
Eftersom vi hade åkt så långt kände vi att det var lite onödigt att bara åka hem igen så vi kollade efter någon annan ponny som stog i närheten, och vi kunde komma och provrida, så om den provridningen får ni läsa någon annan dag. :)

Dagen

Imorse åkte jag till stallet vid nio för Mingus skulle skos, han var super duktig! Sen fixade jag hans grejer och smörjde sadelgjorden och alla tränsen.
Vid tolv tog jag in Mingus igen och borstade honom och samtidigt fick han äta sitt lunch hö. Efter det sadlade och tränsade jag och sen gick jag ner till ridhuset.
Nathalie red lektion för Lollo på Mingus, för att testa en annan ponny :) Det såg verkligen superbra ut!
orkar inte vända bilden.
Mingus fick låna space rosa regntäcke också för båda hans täckan var blöta.

Hemma

Är äntligen hemma efter 5 timmar. Här är några bilder jag fotade igår. Det var inge bra väder :(

Sista bilden är på Sindri

Idag är det precis ett år sen Kaye kom till oss

2 Januari 2011, ett datum vi aldrig glömmer!
Första dagen

2011

Har varit ett väldigt bra men jobbigt år! Då skaffade vi foderponnyn Kaye och sen skaffade egen. Men det har varit väldigt kämpigt, har kännt flera gånger att man bara inte orkar och är nära på att ge upp. Vi har ju behövt lämna tillbaka två hästar under 2011, och även lämnat Kaye till en ny ägare. Året har varit väldigt rörigt hit och dit.  Så jag hoppas på att 2012 blir ännu bättre.
Då har vi tänkt att ha kvar Mingus flera år! Komma igång med tävlingar och bara ha kul! ♥

Lite av mitt år i bild:KayeMånga provridningar

Pricken som vi köpte men lämnades tillbaka

Trixie vi köpte men lämna tillbaka

Lärde mig tömköra

Thailand

Fotat jättemånga bilder!


Sindri

Idag fotade jag hästarna i hagen. Kan inte lägga in bilderna för att jag inte hittar min kamersladd så dom lägger jag in i morgon när jag har kommit hem.
Igår red jag det gick att rida även fast det var halt. Fick rida Sindri, först red vi lite på volten, i tölt ooch skritt och sen lite galopp i skogen. Han var taggad och ville galoppera ute hela tiden :D
En bild från 2009 på mig och Sindri

Frågor om Kaye

Vi har fått många frågor om Kaye efter besöket, men det är inget vi tänker ta upp i bloggen, det känns  bäst så.
Tack alla för erat stöd! ♥


Bilder från 27/12

Älskade ponny ♥


Gott nytt år!

Några bilder som Sara har fotat för några år sen

RSS 2.0