Tävlingen

Jag började med att rida fram ute. Det var piss väder, man fick snö i ögonen och hästarna fick styltor. Han lyssnade inte så bra för skänkeln i början men då gjorde jag samma övningar som jag gjorde på träningen i onsdags, alltså framdelsvändnignar i båda varven och mycket tempoväxlingar. Efter jag hade gjort det ett tar började han ta skänkeln mycket bättre.
När det var sex starter kvar tills jag skulle starta så hoppade jag fram. Framhoppningen var inne i ridhuset eftersom det  var så dåligt väder.
Han kändes väldigt pigg och framåt och lyssnade på skänkeln jättebra,  problemet var bara att alla var i vägen hela tiden. Det var sjukt jobbigt då man var tvungen att tänka på att inte rida in i andra som skrittade på spåret istället för att fokusera på ridningen ordentligt.
När jag kom in på banan var jag orolig för att han skulle sega till men det gjorde han inte. Han blev sjukt taggad! Jag lät honom galoppera på i sitt tempo, så jag inte skulle sitta och hålla in honom hela tiden.
Jag var så nöjd när vi kom runt felfritt! :D
När jag hade hoppat var det ungefär 40 minuter tills jag skulle starta nästa klass så jag skrittade runt ganska länge och helt plötsligt hör man folk ropa i bakgrunden att flera inte har dykt upp så jag blev lite stressad men när vi kom dit och kollade vilket nummer det var så var det ungefär 7 starter kvar tills jag skulle starta. Så jag  travade ett tag och hoppade sedan fram på lilla hindret. Han kändes fortfarande jättebra och han hade bra bjudning, men jag ville inte ta något förgivet att han skulle hoppa felfritt igen så jag jobbade mycket  med tempoväxlingar igen och hoppade dom andra hindrna några gånger.
Sen var det min tur. När jag kom mot ettan ökade han väldigt mycket men jag vågade inte hålla in honom ifall han skulle tveka då så jag lät han flyta på i sitt tempo igen. Det gick ganska snabbt men jag kunde ändå kontrollera honom och rida dom vägarna jag ville. När han hade klarat alla hinder och jag red mot det sista blev jag otroligt nervös att han skulle stanna. Men det gjorde han inte och det blev felfritt i 70 också!
Är sjukt nöjd över ponnyn idag, han var så duktig och han var så sammarbetsvillig.
.
Här är en film från 60:
Och här från 70:

Bilder från igår när jag red Mingus


2012 önskningar

Lägger upp några önskningar 2012, då jag inte har så många ideér att blogga om! Kom gärna med tips! :)
bildkällor

Felfri båda klasserna!

Sååå nöjd, Mingus var super duktig i båda klasserna.
Uppdaterar mer när jag kommer hem.


Dag 4: Min hobby

Ridning, haha behöver jag ens förklara? ;)

Volten 30/3

Idag red jag Mingus på volten. Det kändes sådär. Först skrittade jag fram på ovalen och sen red jag på ridbanan. Red igenom LC:1 men det gick sådär blev slarvigt osv. Sen slutade jag med att trava på volten i nedsittning och då kändes det lite bättre. Jag red inte så länge, sen red Jennifer red honom ett tag, jag fotade lite men glömde att filma. Och sen red Natta igenom honom med skänkelvikningar och lösgjorde jättebra till pay and jumpen imorgon. Han reds i ungefär 1 timme.
En bild från idag, hinner inte lägga in fler bilder just nu ska kolla på BB med Natta och Erin!

skogen bilder

Tar upp armarna på bilden och fixar toffsen under hjälmen, haha. Snäll ponny som står stilla

Dag 3: En familjemedlem

En familjemedlem, min mamma! Hon är underbar och ställer alltid upp för mig i alla lägen. Hon hjälper mig i stallet när jag inte har tid med allt och hon gör så gott hon kan för att hinna med för att se mina träningar eller vanliga ridpass. Hon är helt enkelt världensbästa och jag älskar henne ooootroligt mycket! ♥ Så mamma stort tack för exakt allt du gjort för mig.

vila

Idag fick Mingus vila.
Jag fixade allt innan jag borstade honom. Han hade inte haft något täcke på sig i hagen så hela han var lerig för att han hade rullat sig.. Så jag stog och borstade gansksa länge tillslut fick jag bort all lera.
Efter gick jag promenad med honom i ungefär en halvtimme så han skulle röra på sig lite eftersom han hopptränade igår. Han gick i lungt bredvid mig hela tiden, han försökte äta några gånger men lyssnade direkt när jag sa till honom.

Hoppträning för Tusse 28/3

Igår hopptränade jag för Tusse på andra sidan vägen.
Vi började med att rida fram fritt i skritt, trav eller galopp i kanske tio minuter. Det gick bra men han var otroligt pigg i början. Sen gick vi alla in på en volt där vi jobbade med tempoväxlingar och framdelsvändningar för att få hästarna att lyssna bra på skänkeln. Det gick jätte bra, fast han var ganska stel i höger varv så han ville inte ställa inåt så mycket.
När vi hade jobbat med tempoväxlingar så gjorde vi en övning där man skulle rida så när en kon som möjligt i galopp.
Sen gjorde vi övning där man skulle komma i trav och sedan rida helt rakt efter, han var lite taggad och ville öka men Tusse sa till mig att jag skulle räta upp mig så jag inte luta mig framåt så mycket och släppa ut på tyglarna så han kan ta ut sprången ordentligt eftersom han har rätt så kort hals.
Den övningen gjorde vi ganska många gånger i båda varven så höjde hon emellanåt.
Efter hoppade vi en linje, oxer, mur, räcke det gick ganska bra, han var lite vinglig i början då jag höll in han för mycket,  så jag hoppade det en gång till och då gick det mycket bättre när jag släppte ut honom och rätade upp mig.
Efter hoppade vi en bana på ganska många hinder tror den låg på 85, jag kunde inte banan ordentlig då det var lite rörigt men Mingus hoppade otroligt bra fast jag tvekade på vägen och var inte så bra med den heller.
Sen hoppade jag 4 hinder som  låg på 95, det gick också bra men han var lite trött när vi kom på det sista. Det var en bred oxer, så han stannade kanske 3 gånger sen sänkte hon lite så han iallafall skulle komma över det.
Är sjukt nöjd över lektionen, det kändes som jag hade kontroll över honom hela lektionen och han lyssnade otroligt bra.
några bilder som Sara fotade, det kommer film + mer bilder någon annan dag!

I skogen

Här är en film från i söndags när vi red över några stockar och ett dike.

bus i ridhuset, del 2


Dag 2: Favoritpryl

Min favorit är min älskade iPhone, jag har med mig den överallt och den är helt enkelt bäst ;)

Äntligen

Slipper jag att fråga min storasyster om att få låna hennes kamera! För nu är den min! Nästan iallafall... delar den med min pappa. Min andra kamera nikon d3000 är som reserv, nu vill jag bara ha bättre objektiv!
Idag filmade jag nästan alla på hoppträningen på andra sidan vägen, filmer på Erin och Mingus kommer! Skulle ni vilja ha ett liten ihopklippt film från träningen på typ alla hästar, kommentera isåfall!


Failbilder

Dag 1: Hästporträtt


Uteritt

Idag red jag ut med Amanda och Yngve. Vi red till gällsta ängen. På ängen red vi ett tag självständigt, men inte så länge pågrund av underlaget blött. Jag travade lite och tog en galopp och blev faktiskt förvånad över hur lugn han var efter galoppen! Han brukar trava på stället efter man har galopperat ute, men nu lunkade han bara på! :'D Sen red vi tillbaka till stallet, vädret var superbra red bara i en tunn tröja. Vi var borta i ungefär en timme. Efter uteritten spolade jag hans ben, borstade, masserade och stretchade.
Bild från i helgen, mer kommer komma upp.

Bilder från när vi släppte Mingus på volten

Mingus ville helst äta på sidan av, en liten tjockis.. :)

lista

tänkte börja med en lista som kommer komma upp de närmsta 30 dagarna framåt.
Dag 1: Hästporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema ”tävling”
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens outfit
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Tema "ridpass"
Dag 13: Tema ”ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Hästporträtt i svartvitt
Dag 17: Favorit täcke
Dag 18: En bild som väcker känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema ”fart”
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: Favorit schabrak
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema ”två”
Dag 28: Tema "vänskap"
Dag 29: Nyaste bilden på mig och min häst
Dag 30: Valfri bild

anmäld

Nu har jag anmält mig till payandjump på runsten den 31 mars! Ska hoppa 60-70.
Är sjukt taggad! :DLollo lektion 26/3

Vi började med att jag skulle runda fyra koner utan att han skulle öka, trycka sig inåt eller utåt. Det gick bra i skritten men han försökte öka ganska mycket i traven. Gjorde det i kanske 10 minuter i varje varv.
Sen gjorde jag någon övning när jag skulle öka, samla, sakta av eller göra en volt på volten så att det skulle hända saker hela tiden. Det gick bra och han kändes väldigt vaken för hjälperna efter det.
Det blev inte så mycket galopp idag då fokuset låg på att han skulle hålla samma tempo och inte försöka bita sig fast i  bettet.
bild från igår, mer får ni imorgon :)

Veckoplanering Mingus

 • Måndag: Dressyr lektion för Lollo, Erin
 • Tisdag: Rida ut, Sara
 • Onsdag: Hoppträning för Tusse, Erin
 • Torsdag: Vila
 • Fredag: Volten, Sara
 • Lördag: Pay and jump , Erin
 • Söndag: Skritt barbacka, Sara

bus i ridhuset, del 1

Här är några bilder från när jag busade med Mingus i ridhuset! :D

-

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL BLOGGEN!

Anmäl er till nästa veckans blogg här!
Det enda ni behöver göra är att skriva "Jag är med"

Lös på volten och klättring

Först smörjde vi dressyrsadeln och sadelgjordar osv. Sen stod vi och borstade Mingus i solen, sen släppte vi honom på volten ett tag. Fast det blev inte så lyckat för han ville äta på sidan av. Sen red Sara och klättrade i skogen, Erin gick med och fotade lite. Han hoppade över ett dike och gick över några stockar, film kommer sen. Det var mest i skritt, sen kom vi ut från skogen till slingan. Då galoppera Sara en gång och sen red tillbaka till stallet. Han skötte sig bra! Red i en timme.
Smakprov från dagen, mer kommer i veckan.

Dagens outfit

Sara:
Hjälm - Catago
Tröja: - Horze
Ridbyxor - Hööks
Stövlar - Tretorn
Handskar - stockholm ridsport
Mingus:
Träns: ?
Sadel - Rolf Stenberg
Schabrak - Hööks
Skydd - Eskadron

Bilder från 18/3 del 3

Älskar bilderna från den här dagen, mina favorit bilder på mig och Mingus! Fotografen är Nathalie :D


Dressyrsadel och dressyrläder = dåligare hoppsits! :/


lördag 24/3

Idag åkte jag till stallet vid 12, det var riktigt fint väder ute så jag bestämde mig för att rida ut barbacka.
Jag fixade alla grejer innan jag tog in honom så han skulle få äta sin lunch i hagen. Han var ganska lerig så jag spolade hans ben, han stog stilla hela tiden utan att skrapa! :D
Jag började med att skritta fram på slingan på långa tyglar sen red jag upp i skogen och bara lunka på. Red i ca 45 min bara i skritt och lite trav så de fick bli ett lugnt pass idag.
Efter stog jag och mös med honom i boxen.
bilder från förra veckan :)

I will never stop fighting for you

Min fina stjärna

GLÖM INTE! AVGÖRS IMORGON

- Det enda du behöver göra för att vara med är att skriva: Jag är med!
- OM ni vill får ni lägga ut bilden på eran blogg och länka till det här inlägget för extra chans och om ni gör det, skriv det i kommentaren!

Det avgörs på söndag!


Läsarfråga, har era hästar börjat fälla?

Vill veta om det bara är Mingus som är "efter" med fällningen. Många hästar i stallet fäller med inte Mingus, han behöver fälla snart då han är långhårig och blir svettig efter hopplektioner osv :(

bildkällaVilodag

Mingus vilar idag, så mamma eller jag ska åka upp till stallet och mocka osåvidare. Sen åker jag och sover hos bästa Natta Det blev ändring i "veckoplaneringen" Erin ska rida imorgon istället för mig. Så ska jag rida och klättra i skogen på söndag.


Bilder från 18/3 del 2

Foto: Natta

Dressyrlektion för Gun

Först hade vi intaget, så tog in alla hästar och gav dom mat. Sen spolade jag Mingus ben och borstade han i över en halvtimme. Sen gick jag ner till stallet och började att rida fram i en kvart innan lektionen började. Då jobbade jag mest i skritten och lite trav. Sen när lektionen började red jag först i skritt. Sen red jag lätt i traven i en stor åtta, i det vänstra varvet var han mjuk, men i det högra var han jättestel idag. Var även svårare att svänga igår till höger på hoppningen, det såg Eva också. Jag fick ställa ut Mingus och försöka ställa över lite smått försiktigt. Det gick sådär han lossnade lite iallafall. Sen travade jag i nedsittning i vänstra varvet och shit vilken känsla. Han travade på jättefint och frustade flera gånger. I det högra varvet fick jag ställa ut igen och jobba på. När lektionen var slut sa Gun att jag skulle rida lite själv på honom efteråt. Men jag hade inte så mycket tid på mig eftersom min syster fyller år idag så jag skrittade och travade lite självständigt. Skritten kändes verkligen superbra! Det blev ingen galopp idag.
Dagens Mingus. Han hade säkert rullat sig i hagen massor, vi såg när han rulla sig när vi kom!

Bilder från igår


Stockholm International horse show flyttar

Såg det här igår! Roligt att det blir en större arena och närmare till mig :)

Ridsporten flyttar till Swedbank Arena

2012-03-21
Vinterns stora hästfest, Stockholm International Horse Show, har under tjugo år arrangerats i Ericsson Globe och vuxit rejält, både vad gäller innehåll och publik, och har helt enkelt vuxit ur lokalerna i Ericsson Globe.

2014 flyttar evenemanget under det nya namnet Sweden International Horse Show till Swedbank Arena i Solna.
Svenska Ridsportförbundet har under en längre tid gjort en grundlig jämförelse mellan nya Stockholmsarenan och Swedbank Arena i Solna. Jämförelsen har utfallit till klar fördel för Solna-arenan.
Stockholm International Horse Show kommer självklart att vara kvar i Ericsson Globe under nuvarande avtalstid och samarbetet avslutas med en av de mest prestigefyllda ridsporttävlingar som arrangerats i Sverige, hoppningens Top Ten Final 2013.

källa

har inte hunnit..

Jag har inte hunnit blogga om ridpassen då jag har haft fullt upp med skolan.. så jag tänkte göra det nu!
Måndag: Jag började med att skritta fram runt ovalen och han var jätte lugn. När jag hade skrittat fram gick jag till ridbanan och började rida mer ordentligt. Han kändes jättefin redan i skritten. Sen i traven hade jag inte så mycket krav då han brukar vara ganska pigg och springig, men han var väldigt lugn och  ökade ingenting förutom när jag bad honom. Jag satt ner mest i traven och gjorde lite små övningar. När jag hade ridit i ungefär i tjugo minuter gick jag ner till ridhuset med Jennifer och Juni för att det blåste så himla mycket. Där jobbade jag mycket med att han skulle hålla samma tempo, gud vilken känsla! Jag satt mest ner i traven och han kändes verkligen superfin! Efter så skrittade jag av runt ovalen igen.
Tisdag: Jag skrittade ner till slingan eftersom jag skulle konditionsträna där. Jag skrittade först ett varv på långa tyglar sen tog jag tyglarna och började trava. Han var ganska pigg men kändes inte springig på något sätt. När jag hade gjort det övergick jag till galoppen, han blev lite piggare då men fortfarande inte springig. Jag gjorde npgra fattningar så han skulle vara ganska uppvärmd. Sen galopperade jag i 2 minuter, då började han öka ganska mycket men man kunde liksom få stopp på honom. Jag fick ta ganska mycket förhållningar så han inte skulle springa på för mycket. Gjorde det ungefär 4 gånger. Avslutade med att skritta av ganska länge.
bild från i lördags.

Hopplektion

Idag var det hoppning för Eva Bengtsson. Först red vi fram och började galoppera över 3 bommar på volten på ena kortsidan, på andra kortsidan gjorde vi volter. Sen hoppade vi olika hinder, en tre studs, en kombination, ett smalt hinder, plank osv. Det flöt på jättebra, ponnyn hoppa verkligen allt! Sen på banan var det först trestudsen och sen mot ett annat hinder till kombinationen till två andra hinder på en långsida och till det smala hindret och sen till kombinationen. Det gick superbra tills vi kom till långsidan med två hinder, jag "hoppade" före honom så det blev ett stopp. Sen flöt resten av banan på super! Det var ett tag sen jag tränade för Eva, men hon sa att det såg jättebra ut och att vi hade gjort ett bra jobb med honom! Bästa hoppträningen :D

Ponnyn är bäst ♥


Mingus och Felicia

Nattas lillasyster Felicia red Mingus lite på ridbanan förra veckan. Det gick jättebra och Felicia var jätteduktig! Hon red över några bommar i skritt och trav och red lite olika övningar. Hon galopperade också lite på slutet! Felicias blogg hittar ni här!


5 saker jag ska bli bättre med Mingus

1. Skritta fram och av ute. - Så att det blir roligare för Mingus att bli riden utomhus ett litet tag, så han får se nått annat än ridhusväggen den dagen jag rider i ridhuset. Och om jag rider på volten ska jag skritta fram och av utanför ridvolten så att han inte får gå på den hela passet.
'
2. Klättra med Mingus. - Det är en bra träning för Mingus
'
3. Massera Mingus efter ridpassen. - Det är bra
'
4. Rida ut någon annanstans än slingan. - Kan inte så många ridvägar än, men ska försöka lära mig nya och rida på andra vägar än bara slingan. För det blir långtråkigt för mig och Mingus.
'
5. Konditionsträna Mingus. - Så att han får bättre kondition

Studiedag

Idag hade jag ingen skola, sov över hos Natta till idag. Sen åkte jag till stallet och letade efter mina borttappade nycklar och klappade på ponnyn som Erin red idag. Hittade dom tyvärr inte, min mobil är också borta. Imorgon är det också Erin som har Mingus, då ska jag plugga till ett prov som är på onsdag :/ Men jag ska rida hopp&dressyr lektion på onsdag&torsdag!
Såhär såg typ Mingus ut i stallet idag, typ " Ge mig godis ".

Bilder från 18/3 del 1

Alla bilder fotade av bästa Natta

Veckoplanering Mingus

Måndag: volten & ridhus / Erin
Tisdag: konditionsträning på slingan / Erin
Onsdag: Hopplektion / Sara
Torsdag: Dressyrlektion / Sara
Fredag: Vila
Lördag: klättring / Sara
Söndag: volten / Erin

Dagens ridpass på bettlöst träns

Idag testade vi ett bettlöst träns på Mingus. Han lyssnade faktiskt jättebra på det och han verkade trivas med det för han frustade många gånger. Han var väldigt lugn i både trav och galopp. Jag red på volten och red på serpentiner, volter och olika ridvägar och övergångar. Sen satt vi upp ett hinder, började först rida över en bom. Sen höjde vi lite och då tränade jag på att landa i rätt galopp efter hindret! Hoppade inte så många gånger. Sen travade Felicia och skrittade av Mingus på ovalen.

Natta var så snäll och följde med och fotade mer bilder kommer upp i flera inlägg!


Konditionsträning

Det känns som att Mingus lätt blir trött speciellt i hoppningen. Så tänkte börja med intervaller och klättra oftare!

Ett bra flås är bra att ha när det är dags för tävling. Bra kondition förbättrar prestationerna och gör hästen mer hållbar i längden. Hippson har pratat med Jan Jönsson om hur man konditionstränar hästen.

Galoppträning bästa sättet
Ett av de mest vedertagna sätten att bygga upp konditionen är galoppträning i intervaller.
- Man ska galoppera på bra underlag, i balans och ligga så att hästen kommer upp nära maxpuls, ungefär 190-200 slag i minuten. Intervallträning går till så att man galopperar två minuter, vilar två minuter och upprepar det fyra gånger. Om man har lite lutning på galoppsträckan får man bra effekt bara genom att galoppera en halv minut, säger Jan.
Klättring bygger också kondition och när man väl kommer in i tävlingssäsongen så spetsas konditionen av själva tävlingarna.
Källa

Bild på Erin och Mingus som klättrar i skogen


HÄSTGODIS

Idag testade jag att göra eget hästgodis, så jag får hoppas att Mingus gillar det ;)
Ingredienser:
• 5 dl havregryn
• 5 dl rågmjöl
• 5 dl sirap
• 1-2 rivna morötter
- Rör ihop ingredienserna i en stor bunke.
Knåda ihop allting till en klibbig deg.
Forma godisarna till centimeterstora kulor.
Lägg bitarna på bakplåtspapper och låt de gräddas i ugnen i 180 grader i ca 15 min.
Dom är färdiga när dom är krispiga och har fått lite färg.
Låt dom sedan svalna och mata sedan hästen med dom ;)

dagens ridpass

Jag började med att skritta fram ute, red först på slingan och sen klättrade vi upp i skogen. Efter så gick jag till ridbanan. Jag började med att rida på åttan i skritt, och övergick efter ett tag till trav. Han kändes ganska springig i traven och vill liksom inte samla sig. Jag gjorde även åttan i trav också, men han var lite springig då också. Fattningarna kändes ganska bra idag men han var väldigt springig i galoppen också. Han liksom biter sig fast i bettet och vill bara springa istället för att samla sig.
Jag avslutade med att skritta av runt ovalen :)
En bild från idag.

dagens outfit

Erin:
Hjälm: Charles Owen wellington classic
Tröja: Hotel Stureplan, bollinger
Väst: Hööks
Ridbyxor: Mountain Horse
Stövlar: Sarm Hippique
Ridhandskar: Hööks
Mingus:
Träns: ?
Sadel: ?
Shabrak: John Whitaker
Skydd: Catago
Boots: Hööks

Nytt från Scapa

Rapport från hästsportmässan, du kan se mer här!

Så snygga grejer.. VILL HA!
bildkälla

Nytt på bloggen


Dressyr på volten 16/3

Skrittade först fram på ovalen, sen red jag in på ridbanan. Den första halvtimmen gjorde jag övergångar och mycket skritt och galopp. Då kändes de stundvis bra ibland men sen gick det jättebra efter en trekvart i traven och skritten. Han blev så mjuk och fin! Höll formen bra och jag kunde bara trava på! Ville inte sluta trava. Red mest i nedsittning och gjorde volter och bytte varv oså. Red utan spöt också. Sen efter ridpasset skritta jag med honom på volten och gick sen med honom på ovalen i minst 10 minuter. Bästa ridpasset på ett bra tag!

Min sista lektion på Kaye

Det här är ett ridpass jag aldrig glömmer, det gick toppenbra. Kaye blev riktigt fin! Efter det här passet fick han ha lite semester över sommaren, vi red korta pass då och då. Men det var bara bra för honom, senare satte vi igång han till försäljningen.

Film från tävlingen, 70cm16/3

Idag åkte jag till stallet kvart i fem för vi hade intaget. När vi var klara med det så hjälpte mamma mig med att mocka och fixa mat osv.
Jag borstade honom  ganska länge så han  fick äta sitt intagshö samtidigt. Jag red i ridhuset idag, han var jätte duktig och sista galoppen kändes verkligen super, fattningen gick bra, han ökade inte utan var ganska samlad och han trängde sig inte inått alls! Är verkligen super nöjd över ponnyn idag. Avslutade med att skritta av ute runt ovalen. :)

Efter 70cm i söndags


Foto: Natta

Dagens ridpass

Tog in honom och fixade i boxen och han var redan jobbig då och gick runt oså. Började med att rida i 20 minuter på slingan i lite skritt och trav, han var lite springig i traven och ville öka. Sen red jag till ridhuset, och där gick det inte så bra heller. Han var springig där också, han blev lugn i skritten och lite lugn i traven. Han tog galoppfattningarna bra iallafall. Gjorde lite övergångar och volter. Sen skrittade jag av på ovalen och då var han jobbig när han skulle in i stallet och drog till en höpåse, sen försökte han dra in i hans box men då fick jag vända och hålla på tills han gick in lugnt.


Skritta ute och rida dressyr

Idag ska jag skritta fram Mingus ute och sen ska jag rida i ridhuset eller på ridbanan. Skriver om ridpasset när jag kommer hem!

Framridningsbilder del 2


Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Jag och Mingus har inte hunnit göra så mycket om man tänker på tävlingar, vi har blivit felfria i 70cm. Men jag är stolt över att vi har hittat varandra mer än när han kom i december. Det känns också som att Mingus litar på mig mer och jag litar mer på honom. Vi har kommit varandra närmre! Han har blivit mycket lugnare i vissa situationer. Enligt mig är att en bra relation till hästen guldvärt mot en prisrosett.

Nathalie och Oscar

bilder jag fotade i lördags!
Mer finns att se här, här och här! (3 olika inlägg med olika bilder) Kommentera så blir hon glad :)


Vilodag

Idag fick Mingus vila. Mamma åkte upp och fixade allting. :)
en gammal bild på mamma och mingus ♥

Bilder från ridpasset i lördags.


Framridningsbilder del 1


Alla bilder är fotade av Natta :)

Stegringsbilder

Fotade dom när jag och Erin gick förbi från slingan förra veckan, bilder på d-ponnyn Amoure och c-ponnyn Oskar i stallet.

Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra

Såfort jag är med hästen känns allt mycket lättare. Hästar ger så mycket och dom får mig bara att må bra.


Bilder från 70 klassenAmanda har fotat alla grymma bilder!
Slingan bilder #3


Tävlingen

Det gick jättebra att lasta honom han gick rätt in på vägen dit och tillbaka. Han kändes inte nervös, skrittade honom ute ganska långt innan jag gick in på ridbanan där framhoppningen var. Det var blött på ridbanan och Mingus kändes seg när vi var där, men sen rider jag in på banan och då blev farten mycket bättre! I 70 blev vi felfria. Efter 70 så var det bara några starter emellan till 80 så jag hoppade fram några gånger och sen startade jag 80. Vi hoppa de första 4 hindrerna och sen tog det stopp på en oxer, så vi blev uteslutna där. Han var jättetrött efteråt och var superlugn. Jag är så nöjd! Mingus är världensbästa ponny♥
En bild från idag, ponnyn ville inte stå still!

Taggad inför tävling

Idag ska jag hopptävla på Väsby ridklubb. Vi ska åka till stallet snart vid halv 11 och tävlingen börjar klockan 2. Igår hade vi tvättat hans ben och svans, men han hade rullat sig i hagen när han kom in. Så vi får se hur lerig han är :/
Här är startlistan:
Klass 10, 9 och 7 Clearround Privatponny, Lektionsponny och Privathäst
70cm
1 Anna Rönnberg Winalot
2 Åsa Engqvist Mandolin
3 Filippa Kramp Robin Hood
4 Sara Hermansson Mingus
5 Linn Hagstedt Björkens Lyxan
6 Lisa Åkerblom Hagens Freddie
7 Linda Pellnäs Ginka Yngve
Klass 10, 8, 6 & 5 Clearround Privatponny och Lektionshäst, Kval till KM Lektionsponny och Privatponny
80cm
1 Johanna Hennerberg Fuxelito CR
2 Aneta Ljungars Curly CR
3 Louise Nilsson Olivia CR
4 Matilda Tapper Munsboro Tosh CR
5 Sara Hermansson Mingus CR
6 Alexandra Allard Hagens Fleur KM
7 Rebecca Bergström Stardust KM
8 Linn Hagstedt Björkens Lyxan KM

Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst

 • Galen i mat
 • Busig
 • Älskar att galoppera ute
 • Sjukt söt
 • Läromästare

Lördag 10/3

Idag åkte jag upp till stallet vid tolv.
Jag skrittade i ungefär 10 minuter på slingan med Natta&Oscar och Jennifer&Juni. Sen skulle vi rida i ridhuset men det var bokat så red på ridbanan.
Jag jobbade mycket i skritten först för att få honom att lyssna på mig, och det gick jätte bra, sen traven gick också bra och han kändes lite springig i början men lugnade ner sig efter ett tag. Galoppen kändes verkligen  super idag, han var jätte lugn och ökade inte någonting.
Jag är väldigt nöjd över ridpasset!
två bilder från idag :)

Smakprov

Idag fotade jag först Amanda och Yngve på slingan, sen fotade jag Erin+Mingus och Natta+Oscar på ridbanan! Erin får lägga upp bilderna på Mingus och kommer att lägga upp några bilder senare när Natta rider Oscar!
Här kommer några bilder på Amanda och Yngve :D
fler bilder på dom kan ni se här!

Det handlar inte om att hitta någon att leva med, utan att hitta någon man inte kan leva utan ♥


Dag 12 - Det här saknar jag

Tiden med Kaye..

Dagen då jag lämnade Kaye var den jobbigaste dagen i mitt liv


ridpasset

Idag red jag i ridhuset. I början gick det inte alls bra, han lyssnade inte alls, sen kom mamma och hon satte ut lite koner som jag skulle rida runt så han fokuserade mer på mig. Det gick inte heller så bra. Efter jag hade gjort det ett tag så red jag som en åtta i skritt och lite trav, det gick däremot mycket bättre. Så avslutade efter det så jag inte skulle få  ett dåligt slut.
Idag var det nog inte riktigt min dag, känns som allt gick dåligt.. Men man blir alltid så lycklig att komma till stallet och träffa Mingus, han är verkligen som en bästavän ♥
bild från i lördags.

Dagen

Har varit på prao en vecka och fick praoa på en skola med 6åringar, idag har jag fått rita massa hästteckningar till barnen och lekt med dom. Vissa barn har varit lite för bråkiga och uppkäftiga.. Ikväll ska jag sova hos Natta och snart ska jag följa med henne till ett stall!
 Imorgon ska jag fota Erin+Mingus och Natta+Oskar. Ska också fixa till tävlingen :)

Foto: Emilia


Mingus i hagenDag 11 - En bild på stallet


Suddig bild men det får duga


Dressyrlektion

Red lektion för Gun idag, vilket gick superbra, ännu bättre än förra gången! Började med skritten och få honom att trampa under sig oså. När det gick bra i skritten så gick vi över till trav. Han kändes lite seg i början men efter ett tag lyssnade han jättebra för skänkeln. När lektionen var slut red jag runt självständigt LC:1. Han var lugn men inte för seg. Jag är jättenöjd! :D


Mingus när jag skulle ta in honom från hagen


min fina ängel ♥

hahaha, är han inte bara för söt? :')

hoppträning + bus
Dag 10 - Mina drömmar

Vet inte riktigt vad mina drömmar är just nu, men att Mingus ska vara frisk och må bra hela hans liv.

Min dröm att få en egen häst gick i uppfyllelse!

Mingus annonsbild när vi köpte honom!


Hööks shopping

Vi var på hööks och köpte ett schabrak och ett nytt täcke.Slingan bilder #2


Mingus var så himla söt på den här bilden :'D
Dag 9 - Mitt bästa häst minne

Det är svårt att välja, har väldigt många.. Men det allra bästa måste vara när vi fick Mingus! :D
Överlycklig att vi äger den här ponnyn, all kärlek till Åstratorps Mingus 


skillnads bilder

Provridningen 4 december 2011
Ett ridpass 2 februari 2012
Jag tycker att jag har utvecklats otroligt mycket, men har fortfarande väldigt mycket att lära mig på Mingus.

anmäld till tävling

Har anmält mig till Väsby ridklubbs klubbtävling i hoppning som är nu på söndag! Det blir samma höjder som förra gången 70&80cm clearround. Efter den här tävlingen blir det en dressyrtävling på väsby ridklubb i april! 

Dagens ridpass

Idag red jag Mingus i ridhuset. Det blev mest skrittning. Jag gjorde lite skänkelvikningar och så. Men det blev så himla kallt om händerna :( Traven blev sådär, hade inge bra stöd, samma med galoppen. Skritten blev jättebra i slutet.
Orkar inte skriva så mycket mer om det här ridpasset.Är vi systrar/vänner?

Här är en fråga ni alla kanske inte vet svaret på. Vi lärde känna varann två år efter Erin hade flyttat till Sverige från England. Erin flyttade in granne med Sara. Nu är vi bästa kompisar och man kan säga att vi är som två systrar.

Dag 8 - Min hästs vardags outfit

Inne: rött-rutigt täcke ( hade ingen bättre bild )

Ute:
röd-blått täcke

Hoppning:
pullarträns med blåglittrigt pannband.
Hoppgjord
hoppsadel
olika schabrak
benskydd fram + bak

Dressyr:
Olika aachenträns. Svart-blått/svart-rosa/svart-guldigt
dressyrsadel
sadelgjord
olika schabrakHästens välbefinnande går alltid före ditt egetUteritt i mörkret.

Idag red jg ut barbacka i mörkret, red i ca 30 minuter. Han var otroligt lugn. Travade och galopperade lite också, men det var lite svårt för på vissa ställen låg det massor med is. Efter stog jag och mös med honom i boxen.
Hann städa upp lite i skåpet också. :)
saknar kaye, fina ponny ♥
/erin

Senast när jag red Mingus i ridhuset

Han var jättenervös den här dagen, det var antagligen för att vi var där så tidigt på morgonen. Det var förra veckan!Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Är att vara med Mingus! Tycker inte det är speciellt kul att mocka och fixa alla höpåsar och sånt, mycket roligare att vara med hästen. 

Slingan bilder #1

Vilken bild tycker ni var finast? Min favorit är bild #5

Hoppträningen för Tusse

Borstade Mingus ganska länge innan träningen, sen red jag och Jennifer ner till ridhuset. Natta var supersnäll och var med & fotade och filma. Vi var bara 3 stycken med, vilket var väldigt skönt att vara så några. Idag var Mingus framåt, han fattade galopp direkt och var taggad. Han bus-bocka många gånger. Jag är nöjd över Mingus idag, först hoppade vi först lite lägre hinder och sen en bana på 8 hinder. Efter det hoppade jag en bana på 80-90 cm, blev två stopp på två hinder men sen red vi på det igen och då blev bra. Red om de 3 sista hindrerna och då gick det jättebra!

Jag+Mingus & Jennifer+Juni


Mingus är bäst! ♥ Lägger upp en film senare!


Taggad inför hoppträning

Snart blir det hoppträning för Tusse på andra sidan vägen! Ska bli så kul, första gången jag ska hoppa för henne! :D

Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Morgon: 2 kg hösilage, 5 dl pellets original mustang

Lunch: 2 kg hösilage

Intag: 2 kg hösilage, 5 dl pellets original mustang

Kväll: 2 kg hösilage, 5 dl pellets original mustang

+2kg hösilage i hönätet som brukar fyllas vid intag/kväll.

Efter ridning: 5 dl betfor, en matsked rapsolja, 1 mått b-vitamin och e-vitamin och 20 ml hyaluron syra.
vår

Märks att det börjar bli vår när det har smält så mycket snö och blivit så lerigt! Såhär lerig var ponnyn efter ridningen idag, fick spola benen före och efter ridningen.

Ridning på slingan

Tog in honom direkt från hagen, men han ville inte bli fångad. Fast fick tag på honom efter 1 minut för han gick bara undan en gång. Fick spola av hans ben innan ridningen, det är jättelerigt i hagarna nu :/ Sen red jag på slingan i alla gångarter, det gick jättebra. Han lyssnade bra på när jag skulle bryta av från galopp till skritt. Erin fotade jätte många bilder, hinner inte lägga in så många nu ska vidare till Natta men ni får se flera imorgon.
Här är en bild från idag!

älska vädret

Det är jättefint väder ute, solen lyser och det är typ inga moln på himlen! Idag ska jag rida på slingan och hoppas att Erin kan fotta! Ska åka till stallet snart vid 2 och sen har vi intaget vid 5.

bilden är tagen förra året, Danny Kaye  och jag.

Dag 5 - Det här finns i min rykt låda

Har en ryktväska från stockholm ridsport istället för ryktlåda, tycker dom är mycket smidigare. Man får plats med väldigt mycket i dom och har små fack på sidan, den är superbra!

Det vi har i ryktväskan är piggborste, snoddar, hovkrats, rotborste, mankam, gummiskrapa, svansborste, rotviska, ryktborste, pälsglans och lite annat. Har säkert glömt nått, men det är det här jag kommer på! :)


bilder från Kaye den 25/1, Erin

fina ponny ♥

vila +kvällsfodring

När jag kom hem åkte jag och Erin till Mingus. Han fick vila idag så vi fixade allt och borstade honom. Vi hade också kvällsfodringen i stallet :)

Lånade bilden från hans gamla ägare Emilia :)påväg hem

Sitter i bilen och ska åka hem nu, idag har vi bara tagit det lugnt och badat i poolen. Kommer nog att vara hemma om kanske 3 timmar.

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Första gången jag satt på en häst var nog när jag var 2 år på min farmors islandshästar. När jag var liten red jag då och då tills jag fyllde 6 eller 7 då jag började på hästlekis på Väsby ridklubb 1 gång i veckan, sen brukade jag rida min farmors islandshäst ganska ofta när hon bodde nära oss. För ungefär 5 år sen flyttade hon till Norrland, då kunde jag inte rida hennes hästar lika ofta. Sen började jag rida mer och mer på väsby ridklubb, jag red i två ridgrupper 1 gång i veckan och hoppspecial varannan vecka som mest. Sen blev det dressyr+ hoppspecial varannan vecka och vanliga grupper 2 gånger i veckan och "hyrponny" på ridskolan man fick rida nångång i månaden. Tävlade klubbtävlingar på ridskolan i både hoppning och dressyr. Sen i slutet av 2010 började vi provrida ponnyer för foder, sen fick vi Danny Kaye i januari 2011. Kaye såldes efter 8 månader och sen köpte vi 2 hästar som skickades tillbaka för att dom inte gick igenom våran besiktning, sen köpte vi Mingus!

En bild på mig och Drengur när jag var liten. Han var nog den första häst jag red. Saknar honom så galet mycket! Världensbästa barndomshäst. Drengur dog 2008 av sin spatt när han blev 18, han orkade inte resa sig :'(


Mysig uteritt

Idag red jag ut, han var super lugn. Jag red upp i skogen en bit och klättrade och sen över några stockar så han skulle få lyfta på benen lite. Var ute i ca en timme. Efter stog jag och mös med honom och fixade alla grejer. Snacka om att han var mysig idag.
Älskar sånahär dagar, när man bara kan mysa med ponnyn, är verkligen så glad att vi köpte honom!

på hotellrummet

Slänger in ett snabbt inlägg nu! Jag har åkt skidor i bjursås, badat, fått trerättersmiddag varje dag.  Ska snart bada efter en lång dag i skidbacken, vi kom dit ungefär vid 10 och var tillbaka 5.
Saknar kompisarna och Mingus jätttemycket, men imorgon åker vi hem!

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

En ridolycka där både hästen och jag skadas.

bild lånad från google

Sommarbete 2010

Bilder i hagen innan hästarna skulle släppas ut på betet
Hagens Yoker
Hagens Fleur
Prilla

RSS 2.0