dagens lektion

Idag red jag lektion för Lollo igen. Det gick jättebra tycker jag, han lyssnade väldigt bra på min skänkel idag. Men i ena varvet ställer han sig gärna utåt och tränger sig inåt så det övade jag mycket på att han inte skulle tränga sig inåt och att jag skulle hitta en grundsits som jag alltid ska utgå ifrån. Så liksom innan jag gör någonting annat ska jag tänka på att jag ska sitta rätt,  sen kan jag ta tyglarna, eller börja trava osv.
Några bilder från idag :)

Ny header

Tycker ni om den nya headern? :D

Klicka på f5 om ni inte ser den.

Dag 2 – Min första häst

Hade jag bara i en månad.. Hon kom till oss den 13 augusti 2011. Hon är ett d-ponny sto som heter Trixie, född 2000, 148 cm. Hon hade gått igenom deras besiktning men gick inte igenom på våran besiktning sen. Så hon fick åka tillbaka till de gamla ägarna igen 16 september.
Dag 1 - Presentera dig och din häst

Kör igång med listan nu :)
Jag heter Sara Hermanssom och är född 15 maj 1996. Jag började rida när jag var liten hos min farmor som har två islandshästar, sen började jag rida på Väsby ridklubb. Sen skaffade jag och Erin foderponnyn Kaye i januari 2011 och nu har vi köpt Mingus. Mina intressen är ridning, fota och vara med kompisar.

Åstratorps Mingus är född 21 maj 1996, han är en new forest. Det bästa han vet är mat. Vi köpte honom den 10 december 2011. Jag hoppas på att lära mig mycket på Mingus och utvecklas tillsammans. Har redan haft det riktigt kul med honom och lärt känna honom ganska mycket. En helt underbar ponny och min bästavän!


Lista

Hittade en 15 dagarslista som jag tänkte att jag skulle köra på bloggen, här är den! :)

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Failbilder


Kommentera om ni vill ha mer sånt här! :)

Bilder från i lördags, Sara och Kaye

lektion

Idag red jag lektion för Lollo, det gick bra. Skriver mer om lektionen imorgon! :)
gammal bild!

Femtonde provridningen - Herschell

Herschell är en d-ponny född 1999. Hon var jättemysig och go, först fick Sara skritta ut på henne med en annan tjej, hon var superlugn. Sen red vi henne på ridbanan. Vi tyckte hon var mysig och så. Vi hade tänkt att provrida och hoppa, men då provred vi Mingus och gillade han bättre. Bilder + filmPåväg till dalarna

Nu är jag påväg till dalarna med familjen. Vi ska åka skidor osv. Kommer att va där tills på fredag. Har fixat tidsinställda inlägg och kommer nog kunna uppdatera från hotellet! :)
Kommer sakna ponnyn och mina kompisar 

Gårdagen

Igår var vi först hos Mingus tidigt på morgonen ungefär vid 8. Han var så himla nervös och bajsade löst 3 gånger på gången och sen 3 gånger i ridhuset. Vi tror att det var för att det var så tidigt på morgonen, han kanske trodde det var tävling eller nått? Hade tänkt att rida ut men det var isbana. Så Erin skrittade fram honom ute och sen red vi i ridhuset. Han var lite nervös med det blev bättre mot slutet. Sen åkte vi vidare mot Kaye, först skulle vi ta in honom. Då ville han inte in, det fanns en hösilage bal i hagen. Men sen fick Moa tag på honom. Vi gjorde i ordning honom och så började Sara rida lite på en åker. Det var inge vidare underlag, det var väldigt blött osv så det blev bara skritt och lite trav. Sen red Erin en liten bit i skogen. Kaye skötte sig jättebra och var mycket lugnare sen vi hälsade på honom sist. Moa har gjort ett jättebra jobb med honom och det märks att hon tar bra hand om honom! :)
Kaye förra vintern. Bilder från igår lägger vi upp imorgon!

barbackahoppning

Idag åkte jag till stallet ungefär vid 5. Hade tänkt att bara rida lite barbacka i ridhuset men så hoppade Jennifer och Linda över ett litet sockerbits hinder på Juni och Hebbe barbacka. Så jag var också med och hoppade, först red jag fram lite, sen hoppade jag i båda varven på de lägsta och sen på de lite högre. Han var lite busig efteråt osådär men det gick bra. När jag skulle hoppa upp efter har tagit spöet från marken så var jag nästan uppe och då började han skritta och sen trava så jag "ramlade av" haha. Amanda hoppade lite med Yngve också, sen tog vi bort allt och skrittade av.
Trött ponny innan ridningen
Efter ridningen

Blåröd outfitDagen i bilder

Skriver om dagen sen


Mingus ♥


Kaye ♥Förra gången vi var hos Kaye ♥


nu, till Kaye och Moa

Nu ska vi åka till Danny Kaye och Moa hans nya fodervärd, det ska bli superkul! Dom är så söta tillsammans!♥Kika in på henne och hennes kompis blogg HÄR! :) Vi ska fota, så vänta er bilder!

Vila + nya skor

Idag fick Mingus vila och så fick han nya skor. Han fick stå kvar inne imorse och det var Erins mamma som var uppe och hon sa att han blev väldigt glad när han fick komma ut. :)
Älska att vi har sportlov nu!Schabrakbloppis

ALLA är storlek ponny förutom det sista som är storlek shettis
50 kr/st.
Om ni är intresserade kommentera det här inlägget och maila tvaryttareenponny@hotmail.com

Svar på kommentar


Jo det gjorde han! Vi hade råkat skrivit 2010 istället för 2011.

Bilden är fotad samma dag som han kom till oss!Danny Kaye ♥

Det är bestämt att vi ska till Kaye imorgon, sist vi var hos han var i december.
Här är en fin bild på Kaye och Moa hans nya fodervärd! Ska bli så himla kul att träffa dom!♥Dagens lektion

Idag red jag lektion för Gun. Det är första gången jag rider för henne. Jag tycker det gick superbra! Red fram ett tag innan och sen var det lektion. Han hade jättebra bjudning och var inte ett dugg seg, tog skänklarna super. Först jobbade vi i skritten och få honom att trampa under sig. Han lossnade jättebra i båda sidorna. Efter skritten travade jag runt på volten. Han var jättelugn och fin, det jag måste öva på är att verkligen ha stöd på yttertygeln, kan hända att jag tappar den ibland. I slutet galoppera vi och då gick det också bra. Är jättenöjd över Mingus och det här är den bästa lektionen med honom! Längtar tills nästa Gun-lektion! :)


Mer om Mingus

För er som inte vet kommer Mingus från Åstratorp och heter egentligen "Åstratorps Mingus". Han är våran ponny som vi köpt tillsammans. Han kom till oss den 10 december 2011. Han är en renrasig new forest. Född 1996. Han har tävlat upptill 130cm i hoppningen men efter ett kolikanfall inne på banan tycker han inte det är lika kul att hopptävla. I dressyren har han tävlat upptill LA vad vi vet. Han är en inte den mysigaste ponnyn men ibland vill han mysa. Han är lite busig i hanteringen och vill gärna ha mat hela tiden. Man kan säga att han är som en liten Mulle. Men han är så himla charmig och söt! Vid uteritt kan han bli lite pigg då han tycker det är så himla kul! Han är inte rädd för många saker, han är en trygg läromästare! 

Här är en film när han tävlar La dressyr med en annan ryttare.

En underbar film på Mingus och hans gamla ägare, sommarkänslor ♥


Hoppträning med Kaye, 26/4 -11

Det här var nog den bästa hoppträningen med Kaye, saknar ponnyn gaaaaaalet mycket ♥

Sista ridpasset på Kaye hemma

Klippte ihop lite från en film.
Den här ponnyn är verkligen saknad <3

Ridbanan 19/2

Ännu fler bilder. Hann inte lägga in igår, var för trött!

Ridhuset

Först när jag kom till ridhuset var det ganska många där, så man fick rida i ett varv och sen byta osv. Men sen gick några. Skrittade först fram ett tag på långa tyglar. Sen gjorde jag som i söndags, att få fram honom för sitsen. Sen så galopperade och travade jag ett tag på volter och spåret. Han lyssnade jättebra på skänklarna och galoppfattningarna! Han var väldigt pigg idag, så sen la jag undan spöt, och då gick det jättebra! Han var jättefin i galoppen! Sen travade jag av och gick med honom i ridhuset. Han fick stå på gången när jag kom in direkt, för mamma mockade. Han stod där supersnällt när jag stretchade och fixade. Är jättenöjd över honom idag!svar på fråga om dela ponny

Det kan vara jobbigt när kommer inte kommer överrens men det gör vi oftast. Fast det är väldigt skönt att dela ponny för då har mer tid för skolan och kompisar, inte lika mycket ansvar. För oss är det iallafall att vi aldrig jämför oss med varandra. Vi tror inte att det blir så eftersom vi rider väldigt lika, fast vi vet inte hur man gör om det blir så. Då kanske den ena får träna lite mera. Båda är uppe ungefär lika mycket i stallet och vi har aldrig märkt att Mingus har vänt sig mer till den ena än den andra. Han drar sig lika mycket till båda och det gjorde även våran förra ponny så det är inget problem så. Själva tycker vi att det har funkat jättebra att dela ponny!

Fördelar: Delar upp alla kostnader, delar ansvaret, mer tid än egen ponny, vi ger mer tid till ponnyn (stretchar efter varje pass och brukar massera) om vi hade haft en egen ponny själv hade vi nog inte hunnit med allt sånt, har oftast alltid en som kan ta ponnyn om en åker iväg/blir sjuk.
Nackdelar: Om man vill tävla mycket är dela ponny ingen bra idé då man får turas om väldigt mycket, om man inte kan komma överrens om en grej som man ska ex köpa, om man blir ovänner, om man jämför sig med varandra, om man vill rida varje dag.

uteritt :D

Idag åkte jag upp tidigt till stallet så jag kunde rida ut medans det var ljust.
Jag red först mellan hagarna och sen ut på slingan, i början var han ganska lugn men när jag började trava kom han igång. Men jag är riktigt nöjd över ridningen idag, för det kändes ändå  som jag hade kontroll över honom hela tiden även fast han busade väldigt mycket.

Kaye på volten, del 2 (gamla bilder)


Romme

Ska snart åka till bussen som går till romme klockan 6. Kommer att åka med nästan hela klassen, ska bli sjukt kul! Erin får ta Mingus idag, då jag kommer hem sent!


Bilder från dagen

Mer bilder imorgon

Bästa ridpasset på länge

Idag red jag på volten fast det var väldigt slaskigt. Han blev blöt under hela magen, haha! Amanda var på volten samtidigt med hennes häst Yngve. Amanda hjälpte oss med Mingus och red honom en stund. Samtidigt fick jag rida hennes häst Yngve, jag skrittade mest av och travade lite! Det gick bra han var väldigt lugn och fin! Jag vill ha Yngves sadel, den är så himla skön! Amanda red Mingus superbra, när jag satt upp på Mingus efter Amanda hade ridit lyssnade han verkligen på hjälperna och sitsen! Jobbade med i början att få fram honom för sitsen och berömde honom jättemycket när han gick fram! Han tog galoppskänkeln direkt och var superduktig. Amanda hjälpte mig lite när jag red också, det gick superbra! Övade nedsittning och så, måste träna lite på lite småsaker. Sen red jag LC:1 men det var så längesen jag red det, så jag kom inte ihåg alla vägar så det blev lite slarvigt. Han var verkligen fin idag, så sjukt nöjd!

Erin och Amanda fotade, fler bilder kommer senare!Fjortonde provridningen & andra köpet - Paintball

Paintball eller Pricken som hon kallas var vi och kollade på i oktober, hon är import från holland och är född 1997. Hon har tidigare tävlat lb hoppning, men var inte i bra kondition när vi kollade på henne. Hon var nog den lugnaste ponnyn man hitta. Hon var väldigt söt men lite tråkigt lugn. Hon stod så himla snällt på gången och gjorde inget bus. Det gick bra att provrida henne men det skulle blivit ett stort jobb att få henne i fin form. Hon var väldigt stel när hon kom till oss. De hade besiktat henne med deras veterinär innan, Hon gick igenom första besiktningen utan anmärkning men dagen innan hon skulle komma vrickade hon sig, andra gången gick hon också igenom utan anmärkning. Men vi besiktade med våran veterinär hemma för säkerhetskull. Då gick hon inte igenom för att hon inte gick rent. En riktigt lugn ponny som nog är världensbästa barnponny!


Nu har hon blivit såld till någon annan! Ingen aning om var hon är. Så om ni vet något om Paintball säg gärna till!


Snart ett inlägg om Paintball

Våran gamla ponny som vi var tvungna att lämna tillbaka.


Kaye på volten, del 1 (gamla bilder)


seg dag

Sov över hos Natta och vi har inte gjort så mycket idag, bara tagit det lugnt! Imorgon blir det nog ett ridpass på ridbanan, ska kolla om Erin kan fota och kanske filma lite. Ska träna på att få honom att lyssna bra på hjälperna och köra galoppfattningar. Förra veckan var han superbra att lyssna på hjälperna men den här veckan har inte alls varit lika bra :/


bloppis

Två sånahär genomskinliga regntävlingstäcken i storlek 155. Fick dom av mormor men det är fel storlek. Dom är aldrig använda. 60 kr/st

Marinblått

En snygg outfit enligt mig. Skulle inte tackat nej till den! Vad tycker ni?


vila + kvällsfodring

Idag fick Mingus vila. Åkte upp med mamma och mockade, fixa mat osv.
Vid halv nio åker jag och mamma till stallet igen och kvällsfodrar. :)
en bild från idag.

Vinterbilder, Sara och Mingus #3


Alla är fotade av Natta, det här var sista delen av bilderna!


Vad vill ni ha för inlägg?

Vad tycker ni att man ska skriva om på en hästblogg? Vad vill ni ha för inlägg? Blir superglad om ALLA SVARAR! Det kan vara bilder, filmer, outfits och massor mer!

Bjuder på två gamla bilder oss ridskolan, det är flera år sen!


16/2 Torsdag

Nu är jag hemma från stallet och har precis ätit middag. Idag red jag Mingus på slingan, först skrittade jag fram, sen red jag där ungefär 15 minuter. Det var mycket snö så det var ganska tungt. Travade och galopperade, han blev lite väl taggad på galoppen och drog upp huvudet lite när man skulle bryta av. Lät han galoppera den längsta långsidan och hade lite kontroll sen galoppera vi några korta sträckor i taget. Red till ridbanan och tänkte att jag skulle träna lite galoppfattningar innan jag avslutade. Men det gick inte så bra, han lyssnade inte så bra på hjälperna. Red bara där i 5 minuter. Sen skrittade jag av runt ovalen.
Sen földje jag med mina kompisar när dom red på Vallentuna ridskola. Det var hoppning och det gick jättebra för dom båda. Om ni vill läsa mer därifrån kan ni kolla Nattas blogg.

Snart till stallet

Nu har jag slutat, vi var ute sista lektionen. Alla som ville hoppade isvak, inte jag! Det var kallt när man stod och kolla på, tänk då när man hoppar i. Ska åka till stallet om ett tag och rida, rider kanske ut. Sen ska jag åka med Natta och Elina när dom rider på ett annat stall! :) Mer uppdatering när jag kommer hem!

Lektionen 15/2

Igår red jag dressyr lektion för Lollo. Det gick sådär.
Skritten och traven gick jätte bra och övade mycket på att jag inte skulle driva i varje steg och att han inte skulle öka eller tränga sig inått. Jag har alltid trott att det är han som ökat men det visade sig vara att jag rider lätt för fort och då ökar han ju. Så det gick super bra tills jag skulle galoppera.. Jag och Sara har verkligen övat på galoppfattningarna jätte mycket och verkligen kämpat med dom, och såklart ville han ju inte fatta galopp igår. Så typiskt eftersom  allting innan hade gått så himla bra.
Men saker jag ska öva mer på är:
- Inte rida lätt för fort.
- Inte driva i varje steg.
- Inte låta yttertyglen glappa.
Efter lektionen skrittade jag av ute i tjugo minuter och sen fick han  lite massage medans han fick äta. :)
Sånhär fin outfit hade Mingus igår ;) hihi!

Bilder när jag var liten med hästar #1A

Det här är gamla bilder från ridskolan, sitter och skrattar åt dom! Har säkert flera om någon vill se

Pay and jump - utebilder 12/2Pay and jump - Framhoppning 12/2Kommer ännu flera bilder senare idag eller imorgon!11/2 Ridbanan, Erin och Mingus del 2
alla ♥ dag

Det är ju alla ♥ dag idag! :) Har ni gjort något speciellt? Själv har jag varit i skolan som alltid, ridit,myst med ponnyn och pluggat till ett prov imorgon.

Har märkt att Mingus har blivit mycket bättre när man tar in i boxen och ute i gången. Förut stod han alltid och skrapa eller flytta sig hela tiden när han stod i gången i början, och han sprang in i boxen flera gånger. Då var vi tvungna att ta ut han tills han gick lugnt in. Nu står han jättesnällt på gången och går lugnt in i boxen och så kan man göra halt utanför och så får han vänta tills han får gå in!
 Kärlek till Mingus världensbästa ponny♥


Det sägs att utan motgångar skulle livet vara för lätt

Idag red jag i ridhuset. Det gick inte bra för han lyssnade inge bra på mina hjälper. Han ville inte fatta galopp och när och jag tog spöt efter jag hade lagt bort det så fattade han men då var det bara snabb galopp. Dressyrtränaren Gun var i ridhuset samtidigt och hade lektioner och hon sa att de hade en ledig plats varannan torsdag, så nu kommer jag att rida för henne varannan vecka!


Sara&Mingus pay and jump 80cmDanny Kaye och Moa

Här är en film på Kaye och Moa, Kayes fodervärd. :)
Han ser verkligen ut att ha det bra! :') 

11/2 Ridbanan, Erin och Mingus del 1

Sara&Mingus pay and jump 70cm2/13 Tömkörning

Idag började vi med att gå med han runt ovalen och ridbanan. Sen började Erin tömköra och efter det Sara. Han var väldigt mjuk. Vi körde lite skritt och trav, i ungefär en halvtimme. Det gick mycket bättre än förra gången!

pay and jump - bilder


Filmerna kommer nog upp ikväll :)


Vinterbilder, Erin och Mingus #4

Fotade av Natta, sista delen av bilderna!

Pay and jump

Idag var jag och Mingus på pay and jump på Sigtuna ridskola! Det gick jättebra att lasta honom dit och hem och sen var han superlugn när han kommit fram. Vi kom dit väldigt tidigt så vi kunde ta det lugnt.
70cm
 På framhoppningen i 70 gick det ganska bra, han vägra två gånger på räcket men sen när jag fick bättre fart hoppa han mycket bättre. Sen fick man hoppa fram på ettan inne på banan och sen hela banan. Det gick bra, hade bra fart och så men fick ett stopp på fyran. Red en volt och hoppa igen men det blev ett lite stillastående hopp, sen körde jag vidare mot 5:an och då blev det inte så bra flyt, men resten av banan gick superbra!
80 cm
 Sen red jag ner till framhoppningen i 80 och hann hoppa räcket och oxern en gång vilket gick kanon. Sen när jag skulle hoppa fram inne på banan på 80 hade jag för dålig fart så han stanna två gånger. Men sen när jag hoppa hela banan gick det bättre fast han stannade en gång på 4:an igen! Jag är supernöjd över Mingus han var så duktig!


Mer bilder + film kommer upp imorgon!

DISS

Jag tycker verkligen inte dom här pannbanden är fina.  Dom är lite coola men tycker inte att det var fint när det stack ut en flagga på dom.
Vad tycker ni hiss/diss?

Morgonfodring

Nu åker vi till stallet och morgonfodrar hästarna. Mingus får vara ute i hagen en stund, sen ska vi ta in honom och lasta vid 10. Blir en heldag i stallet då vi har kvällsfodringen också!


bilder från hagen igår, Mingus i nya täcket. ♥

Förberedelser

Har fixat klart allt för pay and jump imorgon. Vi har smörjt, packat iordning alla grejer, transporten står klar också. Här är en bild på Mingus transportoutfit, fast han ska nog ha back on track skydd istället.

Någon gillade täcket.. ;)


Dagen ridpass. - :)

Började med att skritta fram på slingan, han var väldigt lugn i början. Efter jag hade skrittat fram ett tag gick jag till ridbanan då blev han mycket piggare men han var väldigt mjuk! :)
På ena kortsidan red jag som en åtta, då blev han mycket lugnare och lyssnade mer på mig och mina hjälper.
Här är en bild från idag, mer kommer snart.


Vinterbilder, Erin och Mingus #3

Fotade av Natta


Smygtitt

Här är en liten smygtitt på den nya headern! Allt är inte klart så den kommer inte att läggas in än!


Barbacka och kvällsfodring

Först skrittade jag fram på ovalen, sen red jag in på ridbanan. Travade fram på lite längre tyglar.  Skrittade igen och gjorde skänkelvikningar och några framdelsvändingar. Gjorde övergångar i skritt och trav. Han var verkligen mjuk i munnen! Sen galopperade jag, han var lite småseg men kom igång sen! Erin hjälpte mig lite oså när jag red! :) Var jättenöjd över ponnyn idag iallafall! Sen kvällsfodrade vi. Erin fotade några bilder ♥

barbacka?

Ska snart till stallet och rida, tror att jag ska rida barbacka. Efter ridningen har vi kvällsfodringen. Så jag uppdaterar mer när jag kommer hem från stallet.

Vinterbilder, Erin och Mingus #2

Fotat av Natta och Sara

Du kan välja var och hur din häst ska gå, se ut och föra sig. Men inte hur den tänker, vill och kännerTvå månader <3

Idag är det två månader sen vi fick hem Mingus! Vi är så glada över att vi köpte honom 

Pay and jump

Har anmält mig till pay and jump på söndag med Mingus. Det blir 70-80 :) Får hoppas det går bra!


~ 1 års gamla bilder, c-ponnyn Kaye

Hade inte lärt känna Kaye än. Jag och Erin hade nästan precis fått honom! Han var väldigt stressad, osäker och högg mot en i början men det visade sig att det var spänningar, sadeln satt fel och lite mer.Slingan och ridbanan 8/2

Började med att skritta fram ett tag på slingan, sen kortade jag tyglarna och jobbade honom i skritt. Började trava lite då var han superlugn. Sen galopperade jag lite runt slingan. Då blev han lite mer taggad! Sen skrittade jag tillbaka på långa tyglar till ridbanan och red lite där. Tränade på övergångar och galoppfattningar. Det gick superbra han lyssnade super för hjälperna. Red också lite ur LC:1 programmet, han var jättemjuk och fin. Sen skrittade jag av runt ovalen. Efter ridningen fick han sitt intag medan jag fixade allt annat. Sen tog jag ut han på gången och borstade av honom noga, stretcha, masserade lite och fixa svansen. Han var riktigt mysig idag och stod jättesnällt i gången hela tiden! :'D

En bild på Kaye, saknar lillponnyn.

lite ur schockemöhles nya kollektion


Här är lite saker från schockemöhles nya sommar kollektion. Tycker allt var riktigt fint! Finns att köpa här! :) Vad tycker ni?

Ridpasset 6/2

Förlåt för dålig uppdatering men har haft väldigt mycket i skolan.
I måndags red jag i ridhuset, det gick verkligen super bra! Tror det var det bästa ridpasset hittills :D
Han var otroligt mjuk och galoppfattningarna gick verkligen super.
Jag övade mycket på att inte driva i varje steg då jag råkar göra det ganska mycket, och när jag inte tjatade med skänkeln hela tiden så lyssnade han mycket bättre på mina hjälper.
Jag tänkte lägga upp lite mer bilder från när jag red på slingan, så dom får ni nog se imorgon :)

Rida ut

Slänger in ett snabbt inlägg, ska försöka att uppdatera bättre! Slutar tidigt idag så hade tänkt att rida på slingan. Igår fick Mingus vila, så jag fixade bara allting. Uppdaterar mer när jag kommer hem från stallet! :)


tolk&rid bilder


Vinterbilder, Sara och Mingus #2

Lägger ut Nattas bilder sen i andra inlägg :) Dom här är fotade av Erin

Tolkningen igår

Var superkul, Mingus älskade det. Han blev sjukt taggad, ville helst galoppera, fast vi travade mest när vi tolka. Sara blev släpad typ 10 meter för hon glömde att släppa. Erin råkade ramla över Mingus när hon skulle sitta upp för han gick åt sidan. Båda red och tolkade, det var också andra som åkte efter Mingus. Han var lite väl taggad och snurrade + galoppera på stället i slutet! Sen red Erin honom utan någon pulka och då trava hon och galoppera och sen fick han en lång avskrittning. Efter det kom Emilia och Josefine, Mingus gamla ägare. Vi åkte även förbi stockholm ridsport och köpte en mössa, och en vattenhink till Mingus :)


Sara fotade några bilder när Erin red och när några andra tolka som vi lägger upp senare. Lite rörigt inlägg!


Den som sa att man inte kan köpa lycka för pengar visste inte var man kunde köpa Mingus ♥


Ogillar/Gillar just nu.

ogillar:

- vädret, sjukt kallt
- nationella proven börjar nästa vecka
- så mycket i skolan
- att autofokusen på mina objektiv har pajatgillar: 

- att det går så bra med Mingus
- bloggläsarna 
- helgen :)
- att jag ska åka till romme med skolan snart


 


Vinterbilder, Erin och Mingus #1


Tolka nästa

Vi ska snart åka till stallet och tolka Mingus med andra i stallet. Skriver mer när vi kommer hem! :)
Lånade två bilder, från granaryttarna, från förra helgen.

Vinterbilder, Sara och Mingus #1

Fotade av Erin

film från hoppträningen


slingan

Idag red vi på slingan, först red Sara och sen red Erin. Natta har fotat en massa bilder och så har vi fotat med en annan kamera också, så vänta er bilder! :D Det blev ett väldigt kort ridpass, då det är jobbigare för hästen att ridas i snön. Så vi ville inte rida för hårt + att det var suuuuperkallt ute. En bild på Mingus idag!
Ska försöka att fixa om hela bloggen nästa vecka.

2/3

Har varit och fixat allt till Mingus, han får en vilodag idag. Imorgon blir det nog fota och uteritt när det är ljust. Hoppas på bra väder! :)

Foto: Emilia


Mingus nya täcke

Köpte ett nytt täcke till Mingus häromdagen, här är en bild på det. Visar mer bilder nån annan dag när Mingus har det på sig!
Avalanche vintertäcke färg Eclipse
Vintertäcke med hög hals och kil för perfekt passform. Bogvecken har flyttats framåt för att minska trycket på bogen. Dubbel bogknäppning med karbinhakar, elastisk ände på kryssgjordarna och avtagbara elastiska bensnören.Ny regel - "Tvåfingersregeln"

*ISES, en internationell organisation för hästforskning, kräver att den gamla sedvänjan med två fingrars mellanrum för nosremmar görs till en regel.
* De nuvarande metoderna med för hårt spända nosremmar döljer dålig träning och är hästovänligt, anser sällskapet.


Vad jag tycker om det här: Jag tycker det är jättebra att man inte får ha nosgrimman hårdare spänt. Det gör ont för hästen om nosgrimman ligger och trycker när den sitter för hårt.

Här är sidan där jag har läst det här!

Vad tycker ni om det här?barbacka 1/2

Idag blev det barbacka igen! :D
Det gick superbra. Började med att skritta fram runt ovalen i en kvart, sen gick jag in på ridbanan. Han var väldigt lugn idag men ändå framåt. Galopp fattningarna gick super,  jag gjorde också lite skänkelviknignar i skritt och trav.
Sen när jag hade ridit i kanske en halvtimme skrittade jag av runt ovalen, orkade inte rida så länge idag eftersom det typ va snöstorm. Så när vi kom in i stallet såg vi ut som snögubbar ;)
Men var iallafall sjukt nöjd över ponnyn idag ♥0,
bild efter ridpasset.

Om du så vore den minsta stjärna på en stjärnklar himmel skulle jag inte ens byta dig mot månen ♥

Jag älskar dig bästaponny ♥


Mingus i blått ludd

Har äntligen tagit alla ludden till stallet! :DMarkarbete för Lollo

Innan lektionen börjat, skrittade jag fram i ungefär 10 minuter, travade sen igång. Red lite dressyr och gjorde övergångar. Trav - halt, trav. Han lyssnade fint på det, sen galopperade jag igång honom i båda varven. När lektionen började skulle jag trava över 3 upphöjda bommar. Sen efter första upphöjda bommarna skulle jag bryta av till skritt, och sen trava på ett par till upphöjda bommar. Gjorde det i båda varven och det blev bäst de sista gångerna. Sen var det småhinder som jag skulle galoppera över i lätt sits. Det gick super och jag var jättenöjd över Mingus idag, han lyssnade verkligen superbra för skänkeln!


Det här var övningen vi gjorde i slutet, det var i båda varven, ritade bara i ena! :)
Jag äger på att rita i paint, eller?
Markarbete

Lägger in ett snabbt inlägg, ska snart åka till stallet och rida markarbete för Lollo.
Skriver mer senare när jag kommer hem.

Här är en kort film från igår :)Fler bilder från igår


RSS 2.0