1 år

Det har hänt mycket under ett år. 2010, förra året red vi på ridskola flera dagar i veckan. Då drömde vi om en ponny, men trodde aldrig vi skulle få. Då tog vi Kaye på foder i 8 månader och det funkade så bra. Därför bestämde vi oss för att köpa en d-ponny. Från 2010 till 2011, alltså ett år senare har vi en helt egen ponny.

En bild på ett russ på ridskolan

Såklart också en bild på våran ponny Mingus!Bilder från när vi hälsade på Kaye

Längelänge efter ridningen stod vi bara och myste med honom. Allt som förr.. Massera, stretcha osv. Vi stod säkert minst en halvtimme med honom och han bara stod där lugnt och stilla. Som han alltid gjorde förut. ♥
Vi red inte länge utan kände igenom honom osv <3


Uppdaterade aldrig om ridningen på Mingus 29/11

Glömde uppdatera om ridningen häromdagen. Jag red på slingan, först travade jag och lite sånt sen hoppade jag den lilla stenmuren några gånger. Det gick super.  :)
Han tyckte det var så kul! Finns även filmer som jag kanske laddar upp sen :)

I norrland

Är i Norrland nu, kom hit för några timmar sen men har inte haft nyckeln till nätverket så har inte kunnat uppdatera. Det är jätteisigt här, lite snö och minus grader. Fett kallt! Det verkar var för halt för att rida även fast hästarna är fyrbroddade.. Är hos min farmor, farfar och faster. Min faster har en islandhäst gård med många islandshästar och på den gården har min farmor två hästar.  Min farmors häst Sindri brukar jag rida. här är några bilder från sommaren 2010 på mig och Sindri. Hoppas ni har det bra!
Blev jättekonstig storlek på bilderna, dom är olika beskärda osv. Och så tog jag dom från min bdb. Så dom gick inte att få stora

lektion

Idag red jag lektion för Lollo, det gick bra. Han lyssnade mycket bättre den här gången och grejerna jag skulle träna på har också blivit mycket bättre, speciellt yttertygeln.
Imorgon ska jag rida ut, jag tror mamma ska fota, så om hon gör det blir det bilder! :)
Det kanske inte kommer bli så mycket uppdatering nu i helgen eftersom Sara inte är hemma och jag kanske inte hinner med, men vi ska försöka så gott vi kan.

Tionde provridningen - Bijou

Ett 7årigt sto, import tyskland. Hon var inte så välutbildad och inte så mycket hoppad. Hon var inte heller slutmätt. Hon var inget för oss iallafall. Har inga bilder när vi red henne. Men här är en bild på henne och en annan ryttare. :)

Hemma efter Kaye

Vi fick rida. Men allt med Kaye var inte som vi förväntade oss. ♥
Mer bilder senare.

Nu åker vi till Kaye

Bilderna är från när vi sist såg han, hos nya ägaren.

Kan inte vänta

Ska hälsa på Kaye!  :'DBilderna är fotade i somras av Natta.
Har inte sett honom på 4 månader och 22 dagar, det kommer kännas så konstigt.
Att lämna dig hos dom nya ägarna är det svåraste jag gjort.Lektion

Idag red jag lektion för Lollo. Tränade mest på tempot, sitsen och handen. Först jobbade vi i skritten med halter. Han är lite trög för skänkeln, men man får inte driva hela tiden för då blir det bara "tjatigt". Det blev mycket att trycka med innerskänkeln. Det gick väldigt bra i traven, på en övning minskade vi traven på ena halvan och ökade lite på andra. Avslutade med galopp i båda varven. Det är det bästa ridpasset på ponnyn jag ridit. Tycker det är så mycket lättare att rida för tränare. Lollo är superbra tränare, tror att jag ska rida för henne nästa vecka igen. Blev nöjd över Mingus. Var helt slut i benen efter ridningen, haha :)

bilder från ridpasset igår

Laddar upp några nu, har lite fler sen :)
Jag gillade den sista bilden mest.
Vilken bild tyckte ni var bäst? :)
Imorgon

Ska jag rida lektion med Mingus för Lollo. Jag har ridit Mingus nu i 2 dagar och imorgon också men jag ska åka till norrland på fredag - måndag så då tar Erin Mingus.
En bild från Norrland, min fasters islandshästar :)

Dagens ridning

Idag var vi uppe tidigt i stallet vid halv 9. Jag red fram på ovalen och sen red jag på utebanan. Det gick bra även fast det blåste väldigt mycket. Erin fotade lite, här är en bild från idag.
Laddar upp fler bilder senare

Nionde provridningen & första köpet - Trixie

Trixie är en d-ponny född 2000. Hon är 148 i mankhöjd import Danmark.  Hon har inte gjort något, vet inte vad som gjorde att vi fastnade för henne. Hon kom till oss den 13 augusti.

Text från första ridpasset på henne hemma: idag red jag henne barbacka på volten, det gick inte så bra. För hon ville bara springa, sen tar hon upp och ner huvudet, hon verkar stel i nacken också. Red barbacka för att vi inte fick med sadel.

När vi skulle släppa henne i hagen så stegra hon när Sara höll i grimskaftet två gånger. Sen stegra hon när hon var uppbunden, och en gång när Erin red henne.

Förra ägarna hade besiktat henne med deras veterinär, vi hade bestämt att besikta med våran veterinär inom ett viss datum. När hon blev besiktad av våran veterinär kunde han inte slutföra besikningen därför hon visade hälta på 2 ben. Hon skulle skrittas i 10 dagar på jämnt underlag och om hon visade hälta igen om 10 dagar sa veterinären att vi skulle lämna tillbaka henne.

Efter dom här 10 dagarna var hon halt på 2 ben när vi slutförde besiktningen.
Då kom nästa problem... ägarna som inte ville ha tillbaka henne. Men sen åkte hon tillslut den 16 september.

Det värsta av allt är att vi inte ens vet om hon lever..

Bilder:

Här är en video när hon bockar med SaraHoppas någon tog sig tid att läsa! :)


Kommer upp på bloggen

Ett långt inlägg senare under dagen om Trixie.Strömavbrott och barbacka

Idag när vi åkte till stallet var det strömavbrott, helt mörkt i hela stallet. Jag red han lite på utevolten barbacka för första gången. Men det blev inte så länge, för det blev mörkare och mörkare. Det gick bra iallafall och han var lugn. Det var lite svårt att göra iordning honom osv eftersom det var helt mörkt fick lysa med ficklampor. Vi fick också ta dit vatten till Mingus. Fast alla hade typ fixat vatten.  Men nu är det iallafall inte strömavbrott längre! :)
Första gången jag red Mingus
Imorgon ska Erin fota när jag rider honom så då blir det bilder!

Fråga om Headern


Svar: Vi vet inte varför vissa inte kan se headern.

Såhär ser headern ut


Skulle vara snällt om ni svarade på det här. Kan ni se headern där uppe?  JA/NEJ


Mer bilder från slinganMina julklappar

Schabrak, lindor, ridstrumpor, pengar, mascara, halsband, typ en canvas tavla och får välja en ny stall vinterjacka :)

Julafton

Vi ska åka till stallet nu och fixa till Mingus och pussa på honom. Han ska vila idag! :)

GOD JULPyntat boxen

Uteritt

Red ut idag med Natta och Space, + Elina och Juni. Det gick sådär, han travade lite på stället ibland. Han ville inte stå still osv. Vi red över en äng, och det var jätteblött. Sen red vi lite i skogen och klättra.

Bloggtävling

Klicka på bilden fär att komma till bloggen!

Bilder från lektionen

Dålig kvalité men alltid något. Ska snart rida ut med Elina och Natta.

I never thought i find someone like you.

Idag åkte jag och Sara till stallet vid tio. När vi hade sadlat och tränsat kom Emilia (Mingus gamla ägare) förbi snabbt och hälsade på! Det var super kul att träffa henne.
Jag red på slingan idag, skulle igentligen rida på ridbanan för jag trodde de skulle vara halt på slingan men det var det inte. Han var superlugn, red utan tidemantygeln.

Gud vad jag älskar ponnyn! ♥
Sara fotade också lite :)
Lägger nog upp mer bilder någon annan dag!

We can not explain how much we love you

Mingus på sommaren ♥
En superfin bild på Mingus och Emilia
Fick ta bilderna från hans gamla ägare Emilia. Superfina bilder!

Förklaring

Det vi skulle göra idag var att hälsa på Kaye våran gamla foderponny. Men det blev inte så för att vi fick inte tag på Sabina, hans ägare. Vi hade ingen vägbeskrivning. Nu har vi pratat med Sabina, så vi kanske ska dit nästa vecka istället. ♥
En bild Sara laddade upp när han var till salu

Den som hade rätt på att gissa vad vi skulle göra idag var Pernilla, hennes blogg hittar ni här :)


Supernöjd

Över ponnyn idag. Det var min första lektionMingus. Mina händer och skänklar var lite hursomhelst i början har ju inte ridit lektion på säkert 3 månader, pga att vi lämnat tillbaka hästar osv och letat häst. I slutet fick jag koll på det och då gick det superbra. Han var jättefin i båda varven. Lärde mig jättemycket på lektionen. Det är lika kul varje gång att rida Mingus! :'D Längtar tills nästa gång jag ska rida honom!
Är så glad att vi fick köpa honom :') Finns några bilder från lektionen, laddar upp dom sen.

Bilden är fotad av Mingus gamla ägare Emilia.

?

Gissa vad vi ska göra imorgon?
, Svaret får ni reda på imorgon kväll.
Ledtråd: Det handlar om hästarUteritt

Red ut idag med Natta och Space. Det gick jättebra vi red i skogen och klättra, och sen på en väg. Mest skritt men vi travade också. Det blev ungefär 1 ½ timme, superkul! Här är några bilder från när vi red iväg.
Jag älskar ponnyn ♥

Musse Hasselvall och ... Mingus

Musse har ridit och tränat våran ponny Mingus. Den här bilden har han i profilbilder i svartvit!
Här är klipp när han hoppar Mingus

lektionen igår.

Igår red jag lektion för Lollo. Det gick bra och jag fick några saker som jag ska öva på.
Ena varvet gick bättre än de andra, men det kändes bra!
En grej som jag ska öva på är att när han tränger sig inått så tar jag ut ytterhanden istället för att använda innerskänkeln. I skritten gick det jätte bra, men i traven blev det svårare när han ökade också.
Sara fotade lite bilder :)

Hoppbilder

Det var någon som ville se hoppbilder på Kaye, här är några:


jullov

Har jullov nu, ÄLSKA LIVET ♥
Vad ska ni göra på jul?

för ett år sen

Bilderna talar för sig själv


Den översta har Sara lagt upp och den andra har Erin lagt upp, på våra bdber.
uteritt

Idag red jag ut. I början var han super lugn men taggade till lite mer när vi kom till slingan. Travade lite, men han kändes lite för pigg för att jag skulle gallopera på och de va så himla isigt så jag gick till ridhuset och red där ett tag. :)
Sara fotade lite bilder innan jag red iväg!
man kan ju inte annat än älska ponnyn <3

NY HEADER

Vad tycker ni om den? :)

Slingan

Idag red jag ut på slingan i ösregn. Det var asmycket vatten. Travade runt där det inte var så lerigt och blött och galopperade en gång :) Han var envis att gå fram i början, men han testar bara. Sen red jag några minuter på ridbanan, det gick bra även i det svåra varvet fast jag hade en thiedemantygel som vi ska ha i början när vi rider ut. På ridbanan skrittade jag och travade bara för det var sjukt blött. Det blev inte så långt ridpass idag, kanske 40 minuter.
Jag och Prilla, en b-ponny

You are all that I ever wanted

Idag slutade jag tidigare och hann skritta ut på slingan med Natta och Jennifer. Det är första gången han rids ut på nya stället, men det gick väll bra. Lite taggad ponny! Skrittade i kanske 20 minuter. Han ska nog släppas ihop i helgen med några andra hästar :)Mingus

Idag åkte jag till stallet direkt efter skolan och då mockade jag och sånt. Sen kom mamma och då tog vi in honom. Först spolade vi av benen sen  borstade, sadlade och tränsade jag. Jag började med att rida i ridhuset och  de gick ganska bra, sen gick jag till ridbanan och red lite där, det gick mycket bättre. Det kändes som han lyssnade mer på mig och mina hjälper. :)
Imorgon ska han nog vila, så jag åker till stallet och mockar och pysslar om honom,  :D


Saknar Kaye

Att ha varit fodervärd åt Kaye i 8 månader varit med han flera gånger i veckan. Efter han hade åkte i augusti har jag inte träffat honom på 4 månader. Så sjukt länge, saknar han grymt mycket. Har länge velat hälsa på honom.. Hoppas det blir av innan 2012.

Här är några hagbilder på honom. Vill ni se några fler bilder på Kaye är det bara att säga till, har massor. Sommar, vinter, hoppning, dressyr, barbacka, bilder på bara Kaye. Film på sista ridpasset.

Ridningen och Thailand

Idag red jag Mingus igen. Hade tänkt rida på ridbanan med det blåste jättemycket och var blött. Så det blev ridhuset igen. Det gick mycket bättre i ena varvet än det andra för han är stelare i andra. Red inte så länge idag.
Min syster kom till Thailand nyss och ska vara där 3 veckor, jag är inte lite avis.
Bilder från solnedgången när jag var där med familjen :)


Bloggtävlingar

Klicka på bilderna för att komma till tävlingarna!

Dagen

Idag åkte jag till stallet direkt efter skolan och red Mingus, det gick jättebra vissa stunder i traven. Han skötte sig super och var väldigt lugn. Är nöjd för att vara fjärde gången jag sitter på ponnyn. Efteråt stretcha jag benen och nacken i boxen, snacka om snäll ponny. (Min förra foderponny skulle aldrig gå med på det) Men Mingus är galen i mat, när jag tog ut han i gången drog han till närmaste höpåse.

En bild på mig och min gamla medryttarponny Stina, typ 2009


HELT SJUKT!

såg att ponnysanning hade laddat upp det här.
Helt sjukt att man kan göra så mot djur.. När dom stannar jagar dom på hästarna så att dom ska skada sig.. Hur tänker människorna?

nya stallskorIdag åkte jag och mamma till hööks för att köpa dom här skorna. Kanske inte dom snyggaste men otroligt sköna och det är bra att ha i stallet om det är lerigt eller kallt. :)


ridpasset igår

Igår åkte jag till stallet vid sju. Först borstade jag och sånt sen gick jag till ridhuset. Eftersom han inte hade varit i ridhuset innan började jag gå med honom från marken så han fick se sig omkring lite. Han var ganska stressad och nevös i början men lugnade ner sig efter ett tag.
Efter kanske tio minuter hoppade jag upp och började skritta. Han lyssnade ingenting i början men sen kom några andra in i ridhuset och då blev han en helt annan ponny, han blev mycket lugnare och lyssnade superbra på mig. Jag avslutade med en härlig galopp i båda varven! Underbar ponny.
Efter fick han sin betfor, gud vad han älskar den.
En bild som mamma tog innan jag red,

Svar på fråga


Svar: Tack, ja det gjorde vi! Vi ska ha kvar Mingus länge! :)


BloggtävlingNu har Mingus kommit!

Det första han gjorde när han kom in i boxen var att rulla :') Nu är vi hemma, ska åka upp senare till stallet vid julshowen klockan 3 och sen har vi kvällsfodringen i stallet idag.
Några bilder på honom i hagen ♥

Mingus kommer imorgon!

Det är overkligt. Jag kan knappt vänta till han kommer!
 Allt känns så bra den här gången. Tredje gången gillt?
Imorgon är det också julshow i stallet. :) 

En vinterbild på mig och saknade Kaye ♥

ÖVERLYCKLIG

Mingus gick igenom besiktningen!

Nu är det besiktning

Själv kan man inte vara med, har konditions test i skolan :( Håller tummarna!

Första gången på jag red honom! :)

hoppas

Åh jag hoppas verkligen att Mingus går igenom besiktningen, men med sån otur som vi har så vågar man ju  inte tro något..
Trixie, första ponnyn vi köpte men hon fick åka tillbaka då hon var halt på tva ben.
Paintball, andra ponnyn. Hon åkte tillbaka för inte så längesen då hon inte gick rent på vänster bakben.
Och nu hoppas vi på Mingus som ska besiktas på torsdag!

Svar på fråga


Svar: Ja, vi tog hem henne. Men vi besiktade då henne med våran veterinär, och då gick hon inte igenom. Därför skickades hon tyvärr tillbaka.

Sista ridningen på Pricken

Besiktning

Besiktningen blir på torsdag. Jag hoppas verkligen han går igenom.
Annars blir det tredje hästen som inte går igenom.
Foto: Natta

Mingus

Här är lite bilder från provridningen i söndags. Underbara ponny!

Video från provridningen på Herschell


Hoppning med Mingus

Idag provred vi Mingus igen. Den här gången testade vi att hoppa lite. Det gick jättebra, efteråt skrittade vi av ute. Det är den här ponnyn vi vill ha!
Nu är det bara att vänta på en besiktningstid av Källberg :')
Sara och Mingus
Erin och Mingus
alla bilder fotade av Natta.

Nu ska vi åka till Mingus

Här är en film från första gången när vi provred, var jättemörkt så är ingen bra kvalité.

provridningen igår

Ponnyn heter Mingus och är född 1996. Det gick jättebra, bästa ponnyn vi provridit i dressyr? Vi fick rida på utebanan och lite i ridhuset. Först red ägaren lite och sen red vi. Imorgon ska vi åka dit igen och hoppa honom! Lägger kanske upp film sen om den inte blev för mörk! Några bilder:
Sara och Mingus
Erin och Mingus

provridning idag!

Skriver mer senare!

Sista ridpasset på Pricken

Då red jag på slingan i ca 40 minuter. Gick bra, travade lite också.
Några bilder Erin fotade på oss

Visste inte att det skulle vara sista gången..


RSS 2.0