sadelmakare

Idag åkte vi till Mustang och skulle kolla om sadlarna passade. Dom började med att kolla om dressyr sadeln passade och när dom först kollade snabbt liksom så såg det inte ut som den låg som hejkomochhjälpmig men när dom kollade nogrannare så ligger den och trycker  på ryggraden så när han försöker jobba så trycker den på ryggraden och nerverna.
Sen kollade dom hoppsadeln. Bomen på sadeln är för vid så när man hoppar så finns det ingenting som tar emot så sadeln trycker mot manken när han ska landa.
Så vi provade några hoppsadlar, den första var inte så skön, den kändes hård och Mingus trivdes inte så bra i den. Andra sadeln satt bättre och Mingus kunde sträcka ut sig mer och länga på steget. Jag testade också att hoppa ett hinder, det kändes som han hoppade mer med vilja. Den var också superskön och vi satt bättre i den.
Tredje sadeln trivdes ingen i så jag hopade av nästan på engång.
Sen provade vi våran sadel med fårskinnspadd under, då satt den något bättre :)

Kommentarer
Postat av: Emilia

Jag stoppade om Minges sadlar en gång i halvåret så det är ju super att ni kollar! De muskler ju om sig hela tiden. Stenbergsläder har alla Minges mått om ni ska justera hoppsadeln! Kraaaam

2012-05-06 @ 09:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0