svar på fråga om dela ponny

Det kan vara jobbigt när kommer inte kommer överrens men det gör vi oftast. Fast det är väldigt skönt att dela ponny för då har mer tid för skolan och kompisar, inte lika mycket ansvar. För oss är det iallafall att vi aldrig jämför oss med varandra. Vi tror inte att det blir så eftersom vi rider väldigt lika, fast vi vet inte hur man gör om det blir så. Då kanske den ena får träna lite mera. Båda är uppe ungefär lika mycket i stallet och vi har aldrig märkt att Mingus har vänt sig mer till den ena än den andra. Han drar sig lika mycket till båda och det gjorde även våran förra ponny så det är inget problem så. Själva tycker vi att det har funkat jättebra att dela ponny!

Fördelar: Delar upp alla kostnader, delar ansvaret, mer tid än egen ponny, vi ger mer tid till ponnyn (stretchar efter varje pass och brukar massera) om vi hade haft en egen ponny själv hade vi nog inte hunnit med allt sånt, har oftast alltid en som kan ta ponnyn om en åker iväg/blir sjuk.
Nackdelar: Om man vill tävla mycket är dela ponny ingen bra idé då man får turas om väldigt mycket, om man inte kan komma överrens om en grej som man ska ex köpa, om man blir ovänner, om man jämför sig med varandra, om man vill rida varje dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0